15.1 C
Ljubljana
petek, 22 septembra, 2023

(VIDEO) Macrona na tržnici obmetavali s paradižniki

Piše: Ivan Šokić

Francoski predsednik Emmanuel Macron je morda zmagal na nedeljskih predsedniških volitvah, a v javnosti je daleč od priljubljenega. Po volitvah naj bi levičarji, ki so del rumenih telovnikov začeli z izgredi po državi, Macrona pa so ob prvem pojavljanju v javnosti po zmagi na volitvah ljudje obmetavali s paradižniki. 

Francoski predsednik Emmanuel Macron se je v sredo, 27. aprila 2022 želel srečati z ljudmi na tržnici cergy v pariškem predmestju. Manj navdušeni nad srečanjem s francoskim predsednikom so bili ljudje, ki so vanj metali paradižnike.

Francoski predsednik v toči paradižnikov, ki so prileteli vanj ni bil poškodovan. Pred rdečimi madeži so ga z dežniki varovali pripadniki njegove varnostne službe. Francoski mediji poročajo, da je bil Macronov obisk tržnice najavljen šele v sredo zjutraj, zato je težko sprejeti, da bi lahko šlo za načrtovano dejanje.

Preden so ga začeli obmetavati s paradižniki je Macron obisk v Cergyju označil za “izkaz volje predsednika republike vse od leta 2017, da gre na teren in je v stiku s Francozi, da se z njimi pogovarja in prisluhne njihovim skrbem, pričakovanjem in potrebam.” Da, o sebi je predsednik, ki se je v preteklosti primerjal z Jupiterjem, govoril v tretji osebi.

Ni znano ali so Macrona pripadniki varnostne službe varovali z običajnimi marelami, ali pa so imeli pri sebi posebne dežnike iz kevlarja, ki lahko ustavijo kislino, rezila in metke. Take dežnike so Francozi razvili za potrebe varovanja predsednika Nicolasa Sarkozyja pred dobrim desetletjem. 

Kdo je metal češnjeve paradižnike v francoskega predsednika, kot tudi motiv po uradnih informacijah ostajajo neznanka. To sicer ni prvi napad na francoskega predsednika v javnosti. Leta 2021 so kamere posnele moža, ki je Macronu v Dromeju prisolil klofuto. Šlo je za privrženca monarhije, ki je za kazen končal za štiri mesece v zaporu.

Septembra lani je v Macrona priletelo tudi jajce, a je napadalec slabo nameril, tako da se je jajce odbilo od Macronove rame, ne da bi se razbilo.

Vir: breitbart.com

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine