0.3 C
Ljubljana
četrtek, 30 novembra, 2023

(VIDEO) Je Nemka Shani Louk živa? Njena mati poziva nemške oblasti, naj čim prej posredujejo

Piše: Ž. K. (Nova24TV.si)

Svetovni mediji so v preteklih dneh poročali o smrti 22-letne Nemke Shani Louk. Posnetki njenega negibnega telesa in militantov Hamasa, ki naj bi jo ubili, so preplavili svet. Sedaj naj bi njena družina prejela informacije iz Gaze, da je hči še živa, a v kritičnem stanju s hudimi poškodbami glave. Njena mati poziva nemške oblasti, naj čim prej posredujejo. “Vsaka minuta je kritična,” je zapisala na spletu. 

Njena mati Ricarda Louk se je nato z video sporočilom obrnila na nemški Bild. V njem roti zvezno vlado za pomoč: “Hitro moraš ukrepati in spraviti Shani z območja Gaze!”

Na dan, ko se je začel napad palestinske militantne skupine Hamas na Izrael, so svet preplavili številni posnetki zverinskega ravnanja palestinskih militantov z izraelskimi civilisti. Eden od posnetkov je prikazoval Shani Louk, negibno na poltovornjaku, na katerem so jo pripadniki Hamasa prevažali naokrog in z njo paradirali med ljudmi. Njeni bližnji so jo prepoznali po jasno vidnih tetovažah in “dreadih” oz. njeni frizuri. Njeni starši so bili zaradi tega prepričani, da je šlo zanjo in da je posnetek nastal na palestinskem ozemlju. Bili so prepričani, da je Shani pokojna. Materin nagovor lahko vidite v spodnjem posnetku.

 

Da je bila naposled tudi oropana, je bil še eden od dodatnih namigov v zadevi. Njeno kreditno kartico je nekdo uporabil v nedeljo zvečer v neki trgovini v Gazi. Sicer ni prišlo do dviga denarja, je pa zato njena mati prejela opozorilo od banke (prek emaila), da je nekdo skušal uporabiti bančno kartico.

Domnevni storilec na desni (Vir: socialni mediji)

Shani se je udeležila glasbenega festivala
22-letna Nemka se je pred tragičnim dogodkom udeleževala glasbenega festivala v bližini Gaze in kibuca Re’im. V soboto zjutraj so Palestinci napadli udeležence festivala z raketami, ročnimi bombami in mitraljezi. Zgodil se je masaker, v katerem je umrlo vsaj 260 ljudi. Številni so bili ranjeni, nekateri ugrabljeni. Po nekaterih informacijah naj bi militanti posiljevali ženske, kar tam med trupli, nato pa jih ubili. Domnevalo se je, da je Shani Louk ena izmed njih.

Domnevni morilec Shani Louk (Vir: X)

Domnevni storilec
Medtem naj bi nemški uporabniki spleta odkrili enega od vpletenih v napad na glasbeni festival. Domnevalo se je, da je tudi morilec Shani Louk. Prepoznali so ga na poltovornjaku, na katerem so prevažali Nemko, izdala ga je polo majica temno zelene barve. Ime mu je Mahmoud Abourjila.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine