5.9 C
Ljubljana
četrtek, 30 marca, 2023

(Video) Italijanski parlament odprl preiskavo o spolnih napadih in izgredih migrantov

Piše: Ivan Šokić

“To je samo rasa kriminalcev, ki so v moji skupnosti pustili globoko rano. Preživeli smo dan v vojni,” je migrante odgovorne za spolne napade in izgrede opisal župan mesta Peschiera.

Italijanski parlament in javno tožilstvo sta zaradi izgredov in serije spolnih napadov v mestih blizu Gardskega jezera, v katere je bilo vpletenih do 2000 migrantov, odprla preiskavo.

V enem incidentu je skupina okoli 30 migrantov na vlaku spolno napadla skupino najstnic, ki se je vračala z Gardskega jezera v Milano. Preiskava bo ravno tako obsegala nasilne incidente, ki so se zgodili večer pred tem, 2. junija 2022 v Peschieri.

Nasilje, razbojništvo in spolni napadi so pretresli italijansko javnost in že dalj časa dominirajo na naslovnicah italijanskih medijev, zaradi česar se tematiki ni mogla izogniti niti politika. “Skušal sem jih razumeti, a so vpili absurdne slogane in mahali z zastavami različnih afriških držav,” je za Corriere Della Sera povedal župan Castelnuova Giovanni Del Cero. Po pričevanjih naj bi šlo večinoma za migrante iz Severne Afrike.

Več TUKAJ.

“Veliko Severnih Afričanov ali celo priseljencev druge generacije je prispelo na neodobren ulični rave, ki se je začel precej potihem,” je poročal Il Giornale. Stvari naj bi ušle izpod nadzor, ko jo prispel vlak iz Milana na katerem je bilo najmanj 1500 “najstnikov”, pretežno iz Milana, Bergama in Brescije. Za prvi incident, ki je prerasel v pretep s palicami in noži je bila kriva kraja torbice, od tam pa je šlo samo na slabše.

“Vse so uničili,” je za Corriere Della Sera povedal eden od lastnikov poslopij. “Uničili so okno trgovnie, napadli turistični vlak in ustavili mimoidoče pešce in mopediste.” Ko je stanje skušala razrešiti protiizgredna policija so vanje začeli metati kamne. Po besedah enega od očevidcev je dan v Peschieri del Garda zaznamovalo na tisoče migrantov, ki so bili odgovorni za vandalizem, pretepe, spopade s policijo, zabadanje, rope družin in strašenje družin. “Proces integracije migrantov v Italiji je očitno spodletel.”

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine