9.6 C
Ljubljana
četrtek, 13 maja, 2021

[Video] Islamisti v Siriji do tal porušili eno od najstarejših cerkva na svetu!

Te dni je po spletu zaokrožil posnetek “sirskih upornikov”, z drugimi besedami džihadistične drhali, ki sistematično ruši vse kar ima veze s krščanstvom. Na posnetku je videti še zadnjo steno ene od najstarejših cerkva na svetu, ki se je lahko po svoji mogočnosti primerjala s Hagio Sofio v Konstantinoplu.

“Islamistični uporniki v Idlibu v Siriji proslavljajo rušenje še zadnjega zidu antične cerkve svetega Simona Stilita,” je na Twitterju zapisal uporabnik BasedPoland.

Kompleks štirih cerkva zgrajenih v 5. stoletju je obsegal več kot pet tisoč kvadratnih metrov, tako po velikosti kot veličastnosti, pa se je lahko kosal s kasneje zgrajeno Hagio Sofio v Konstantinoplu, ki so jo Otomani ob padcu Vzhodnega rimskega cesarstva preuredili v mošejo.

Na posnetku je videti džihadiste, ki obstreljujejo še zadnjo steno, ki je celo desetletje uspešno kljubovala islamističnemu uničevalskemu pohodu v Siriji. Česar ni uspela uničiti ISIS, pa bodo njeni nasledniki.

Cerkev svetega Simona Stilita je bila s strani UNESCO prepoznana kot del svetovne kulturne dediščine. Te kulturne dediščine ni več, ni več niti ruševin, je zgolj še kamenje in džihadistični vzkliki “Alahu Akbar!” In medtem, ko džihadisti v Siriji krščanske cerkve spreminjajo v prah, njihovi tovariši nadaljujejo svojo pot v Evropo. Ne k boljšemu življenju, temveč z mislimi, da tudi preostanek krščanstva v Evropi zreducirajo na prafaktorje, kakor so tega vajeni na bližnjem vzhodu.

Video https://twitter.com/i/status/1251941759535534081

Ivan Šokić/Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine