15.4 C
Ljubljana
sobota, 23 septembra, 2023

(VIDEO) Guverner Floride migrante poslal med levičarske bogataše

Piše: Sara Kovač (Nova24tv.si)

Guverner Floride Ron DeSantis je poslal dve letali nezakonitih priseljencev na otok Martha’s Vineyard kot del programa prevoza nezakonitih priseljencev do zatočišč. S tem je izpolnil svojo obljubo, da bo naselil nezakonite priseljence v “napredne države in soseske”.

Da, Florida lahko potrdi, da sta bili letali z nezakonitimi priseljenci, ki sta danes prispeli v Martha’s Vineyard, del državnega programa premestitve za prevoz nezakonitih priseljencev v zatočišče,” je povedala Taryn Fenske, tiskovna predstavnica guvernerja. “Države, kot so Massachusetts, New York in Kalifornija, bodo bolje opravile oskrbo teh posameznikov, saj so jih povabile v našo državo s spodbujanjem nezakonitega priseljevanja in podpore politiki odprtih meja Bidnove administracije,” je dodala.

V videoposnetku je prikazano, kako se migranti izkrcavajo iz letal na letališču Martha’s Vineyard v Massachusettsu. Otok je namreč znan kot prebivališče bogatašev vključno z nekdanjim predsednikom Barackom Obamo, ki je leta 2019 tam kupil večmilijonsko hišo.

DeSantis je predlagal Delaware ali Martha’s Vineyard kot destinacijo za premestitev migrantov, vendar je njegov urad takrat pojasnil, da bi jih lahko poslali tudi v druge ‘napredne’ države, katerih guvernerji podpirajo očitne kršitve zvezne zakonodaje o priseljevanju. “Floridčani niso odgovorni za subvencioniranje tujcev, da nezakonito prebivajo v naši državi; nismo privolili v Bidnovo agendo odprtih meja,” so takrat sporočili iz guvernerjevega urada.

Novembra je DeSantis dejal, da je na Floridi na ukaz Bidnove administracije pristalo na desetine letov, polnih migrantov, in takrat je zagrozil, da jih bo z avtobusi poslal v ameriško zvezno državo Delaware. Medtem je guverner Teksasa Greg Abbott aprila začel pošiljati na tisoče nezakonitih priseljencev v Washington, ko je migrantska kriza preplavila mejne države. Avgusta so avtobusi iz Teksasa začeli voziti v New York City in Chicago, iz Arizone pa so pošiljali avtobuse z migranti v Washington. Vprašanje je, ali bodo tudi sedaj tako prizanesljivi do migrantov, ko se bodo naselili v njihovih soseskah in jim povzročali preglavice.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine