3.5 C
Ljubljana
sobota, 3 decembra, 2022

(VIDEO) Grozeče besede Putinove marionete o jedrski vojni

Piše: Sara Kovač (Nova24tv.si)

Voditelji in gostje na ruski državni televiziji so posvarili Zahod, da bodo poskrbeli, da bomo “vsi uničeni”, če bo bodo občutili, da je Rusija stisnjena v kot.

Retoriko okoli vojne v Ukrajini je zaostril ruski predsednik Vladimir Putin v svojem govoru, ki ga je imel v začetku prejšnjega tedna. V vnaprej posneti izjavi je v sredo napovedal delno mobilizacijo Rusov za boj v Ukrajini.

Poleg tega je Putin opozoril Zahod, da Rusija ne “blefira” glede uporabe jedrskega orožja, če bo Ukrajina še naprej prejemala podporo. Vojaški strokovnjak Igor Korotčenko in voditeljica državne televizije Olga Skabejeva, tako imenovana “Putinova marioneta”, sta se strinjala, da bo Rusija uporabila jedrsko orožje, če se bo počutila ogroženo. Video je takoj postal, potem ko ga je objavila Julia Davis iz The Daily Beast.

“V ruskih medijih je bilo videti razočaranje, ker so mnogi na Zahodu napačno razumeli, kar je rekel Putin⁠ – zagrozil je Zahodu, ne Ukrajini, z jedrskimi napadi. In tako so bile poslane množice propagandistov, da Zahodu sporočijo: potisnite nas v kot in vsi boste izginili“, je ob videu zapisal novinarka.

Korotčenko je v oddaji dejal: “Edina stvar, ki se je Zahod danes boji, je možnost, da bi Rusija uporabila svoje taktično jedrsko orožje.” Tudi Skabejeva je zagovarjala stališče Rusije glede Ukrajine in dejala, da država ne išče konflikta. “Kaj Ukrajina želi? Zmago nad Rusijo. Rusijo je nemogoče premagati brez jedrske eksplozije. To ne pride v poštev. Ne bomo dovolili uničenja naše države, če nas boste poskušali uničiti, boste uničeni z nami. In kakšni so naši ukrepi? Naj napademo centre odločanja? V Kijevu, Londonu, Washingtonu – kje? Kaj lahko storimo, da se izognemo jedrski vojni, ali je ta že neizogibna? Vsekakor se zdi tako. Če se ne bodo ustavili, bo to postalo resničnost,” je dejala Skabejeva in dodala: “Postavite nas v kot in bodo vsi uničeni. Je to tisto, kar poskušajo doseči?” je nadaljevala.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine