19.4 C
Ljubljana
ponedeljek, 24 junija, 2024

(VIDEO) Cepajo kot muhe! Strmoglavil še en ruski lovec

Piše: Gal Kovač (Nova24tv.si)

V Rusiji je ponovno strmoglavilo vojaško letalo. Tokrat se je to pripetilo sredi strnjenega naselja v mestu Irkutsk, kjer je z neba padel SU-30, večnamenski lovec, namenjen zračnim dvobojem in napadom na morju ter na kopnem. Po poročanju ruskih medijev naj bi oba pilota pri strmoglavljenju umrla. 

Gre že za drugo nesrečo ruskih vojaških letal na domačih tleh v roku enega tedna. Pred enim tednom je na stanovanjski blok strmoglavil Su-34.

Nesreča se je pripetila takoj po vzletu letala s tovarniškega letališča. Natančen razlog nesreče ni znan, glede na okoliščine pa je verjetno, da je strmoglavljenju letala botrovala tovarniška napaka. Glede na preliminarne informacije sta pilota prenehala komunicirati sredi leta. Ko je po 20 minutah v zrak poletelo drugo letalo, naj bi posadka opazila, da neodzivna pilota očitno nista bila več pri zavesti, saj sta jima glavi prosto viseli na ramenih.

Letalo naj bi bilo na 30 dnevnem poskusnem letu, ko je strmoglavilo na dvonadstropno stavbo v Irkutsku, na jugu Sibirije. V požaru, ki je sledil trku, naj ne bi bilo smrtnih žrtev.

Ruski Su-30 med demonstracijskim letom. Njegov neposredni tekmec na ameriški strani je F-15, ki ga počasi izpodriva moderni F-22.

Ruske zračne sile so nevarne same sebi
Posnetke letalske nesreče je na spletu objavil znan profil Višegrad24, ki je ob posnetku nesreče zapisal: “Videti je, da so ruske letalske sile vse bolj grožnja lastnim civilistom.”

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine