-1.1 C
Ljubljana
ponedeljek, 6 februarja, 2023

Velike korporacije v ZDA podpirajo zakon, ki bi nezakonitim migrantom podelil amnestijo

Piše: A.S.

V ZDA je Demokratska stranka podprla novi zakon, ki bo omogočal amnestijo več milijonom migrantom, ki so jih kot otroke njihovi starši, nezakoniti migranti, pretihotapili v ZDA.

Z novim zakonom naj bi bile prav tako podeljene zelene karte več sto tisočim tujcem, ki imajo sedaj status »začasne zaščite« ali pa je bila njihova deportacija »preložena«. Zakon je podprla velika večina demokratov iz Predstavniškega doma ameriškega kongresa, podprlo pa ga je tudi 9 od 206ih republikancev. 4,4 milijonov migrantov naj bi dobilo amnestijo, s tem pa jim je tlakovana pot do državljanstva.

Glavni podporniki zakona pa naj bi bili šefi velikih korporacij, ki so tudi sicer glavni donatorji ameriškega političnega razreda, kot poroča spletni medij Breitbart. V pismu, naslovljenemu na Chucka Schumerja, vodjo večine v senatu, kot tudi na vodjo manjšine, Mitcha McConnellija, je tako imenovana »Koalicija za ameriške sanje« izrazila močno podporo sprejetju zakona. Omenjena koalicija se predstavlja kot »organizacija poslovnežev, ki predstavljajo vse velike sektorje ameriške ekonomije in več kot polovico delavcev ameriškega privatnega sektorja«.

»Ta pomemben zakon ima našo popolno podporo, zato vas naprošamo, da vi in vaši kolegi sprejmete zakon v naslednjih tednih«, je pisalo v pismu.

Med podpisniki pisma najdemo tehnološke konglomerate kot so Facebook, Amazon, Microsoft, Apple, Google, IBM, Uber in PayPal. Zakon pa podpirajo tudi Visa, Marriott International, Verizon, Johnson & Johnson, Chobani, Starbucks, General Motors, Target in Hilton. Pismo si lahko v celoti preberete TUKAJ ( link: https://www.coalitionfortheamericandream.us/wp-content/uploads/2021/03/Schumer-McConnell-Letter-3.3.21.pdf)

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine