9.9 C
Ljubljana
sobota, 17 aprila, 2021

Velika borka za dobrobit otrok po svetu Melania Trump odhaja na solo afriško turnejo!

Najbolj priljubljena in dostojanstvena prva dama v ameriški zgodovini Melania Trump je najavila, da se bo s prvim oktobrom napotila na prvo solo mednarodno turnejo po štirih afriških državah. Glede na njeno preteklo vedenje je pričakovati, da se bo v vlogi prve dame vnovič odlično znašla, prepričani pa smo, da bo navdušila tudi s svojo podobo in s tem postala navdih za marsikatero žensko, ki vneto spremlja modne smernice.

Melania je svojo prvo solo turnejo najavila na srečanju žena tujih voditeljev v okviru letne Generalne skupščine Združenih narodov. Izpostavila je, da bo obiskala prečudovite in raznolike afriške države: Gano, Malavi, Kenijo in Egipt, pri čemer se bo osredotočila na dobrobit otrok.

“Ne glede na to, ali gre za izobraževanje, zasvojenost z drogami, lakoto, varnost na spletu, revščino ali bolezen, so ponavadi otroci po svetu tisti, ki jih vse to najbolj prizadene,” je po navedbah NBC News poudarila Melania, ki je sicer poznana po dobrem občutku za soljudi, še posebej za otroke. “Vsakdo od nas prihaja iz države z lastnimi edinstvenimi izzivi, vendar v svojem srcu vemo, da smo združeni z zavezo, da bomo naslednjo generacijo vzgajali v srečne, zdrave in moralno odgovorne odrasle.”

Dobrobit otrok v ospredju prve dame slovenskega rodu
Dobro počutje otrok je v zadnjih nekaj mesecih predstavljalo fokus Melanijinih naporov. Maja letos je najavila kampanjo z imenom Bodi najboljši v kampanji osveščanja, ki je namenjena najbolj drobcenim in krhkim izmed nas: otrokom, ob tem pa dodala, da poglavitni cilj predstavlja ozaveščanje otrok o zadevah, s katerimi se ti dandanes soočajo.

Melania je preko svoje tiskovne predstavnice Stephanie Grisham napovedala solo potovanje in izpostavila, da je navdušena, da se bo lahko seznanila z vprašanji, ki zadevajo otroke v Afriki, ob tem pa se naučila o njeni bogati kulturi in zgodovini. “Smo globalna družba in verjamem, da odprt dialog in izmenjava pogledov predstavljata resnično priložnost, da se učimo drug od drugega.” 

N. Ž./Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine