22.6 C
Ljubljana
sreda, 16 junija, 2021

Velik udarec za večne levičarske protestnike! Organizacije Freedom House med preučevanjem držav od Srednje Evrope do Srednje Azije Slovenijo uvrstila med najbolj demokratične države!

Iz letnega poročila ameriške nevladne organizacije Freedom House o demokratičnem upravljanju v regiji Transit 2020 izhaja, da naraščajoče število voditeljev od Srednje Evrope do Srednje Azije odprto napada demokratične institucije in si pod pretvezo delovanja po pravilih demokracije prizadevajo za omejitev svobode posameznikov. Kljub temu, da mnogi levičarji in mainstream mediji poskušajo ustvarjati vtis, kako katastrofalno stanje na področju demokracije vlada v Sloveniji, pa je mogoče videti, da se Slovenija uvršča v sam vrh po demokratičnosti. 

 

Slovenija so namreč uvrstili med države s konsolidirano demokracijo in državi pripisali 82-odstotni delež demokratičnosti, s čimer se ta takoj za Estonijo (85 odstotkov) uvršča med najbolj demokratične države v Srednji Evropi in regiji. Sloveniji tako sledijo: Latvija, Litva, Češka, Slovaška, Poljska, Bolgarija, Romunija, Hrvaška, Madžarska, Srbija, Črna gora. V samem dnu pa so se znašle: Rusija, Kazahstan, Tadžikistan, Azerbajdžan, Uzbekistan in Turkmenistan.

“V regiji, ki se razteza od Srednje Evrope do Srednje Azije, je ta premik pospešil napade na sodno neodvisnost, grožnje civilni družbi in medijem, manipulacijo z volilnimi okviri in izpadanje parlamentov, ki ne opravljajo več svoje vloge središča politične razprave in nadzor nad izvršno oblastjo,” navajajo in dodajajo, kako protidemokratski voditelji v regiji navkljub temu trdijo, da delujejo v skladu z voljo ljudi, da upravičijo svojo koncentracijo moči in stopnjevane kršitve političnih pravic in državljanskih svoboščin.

Več si lahko preberete TUKAJ.

………………

Izbrali smo drugačen pristop, pomagajte podpreti Demokracijo.

V ozračju politične korektnosti in ekonomske negotovosti prihodki od oglasov komaj zadoščajo za ohranitev neodvisnega in svobodnega glasu revije in spletne strani Demokracije. V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Če prebirate naše članke, vas prosimo, da nas podprete z donacijo, ki bo zagotovila, da nas boste lahko še naprej spremljali in brali. TUKAJ.

Hvala Vam.

Zadnje novice

Sorodne vsebine