16.1 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

Večina Britancev podpira kraljevo družino in zavrača obtožbe princa Harryja ter njegove žene Meghan

Piše: Bogdan Sajovic

Princ Harry in njegova žena Meghan sta spet razburila otoško javnost. Intervju, poln hinavskih in lažnivih obtožb. Meghan obtožuje kraljevo družino rasizma in krutosti. Večina britanske javnosti vidi intervju kot napad na monarhijo.

V Veliki Britaniji je veliko razburjenja povzročil nedavni intervju, v katerem sta princ Harry, vojvoda Susseški in njegova žena Meghan na veliko osirala britansko kraljevo družino in jo med drugim obtoževala rasizma in krutosti. Hkrati sta se na vrtu svoje 14 milijonov vredne vile v Kaliforniji pritoževala več kot milijardo dolarjev »težki« voditeljici pogovora Oprah Winfrey, kako hudo trpita in sta zatirana. Večina britanske javnosti je šokirana zaradi intervjuja in ga vidi predvsem kot napad na monarhijo in žalitev kraljice Elizabete II. Predvsem se jim zdi podlo, da je v tem intervjuju sodeloval tudi princ Harry, za katerega se ve, da je bil njen najljubši vnuk, prav tako pa se jim zdi podlo, da je do tega prišlo prav v času, ko kraljičin soprog princ Filip leži hudo bolan v bolnišnici.

Lažniv in podel napad

Javnost sicer krivi predvsem Meghan, ki je bila do poroke s Harryjem nepomembna igralka v drugorazrednih ameriških TV-serijah. Po poroki se je nenadoma »povzdignila« v vrh svetovne estradniške smetane in začela zganjati levo liberalni aktivizem, pri čemer ji zvesto pomaga tudi mož. Ker sta si zaželela življenja na visoki nogi brez državniških obveznosti, sta zaprosila, da ju odvežejo vseh protokolarnih obveznosti, in se preselila v ZDA. Hinavsko sta trdila, da ju protokolarne obveznosti dušijo, hkrati pa sta skušala unovčiti naslove, ki jih je Harry dobil po rojstvu. Ko jima je kraljica to prepovedala, sta se očitno odločila za »povračilni udarec«, se pravi za omenjeni intervju. Pritoževala se je sicer predvsem Meghan (Harry je samo copatasto prikimaval), češ da ju je kraljeva družina odrezala od dohodkov, pri tem da sta sama zahtevala, da želita živeti po svoje, brez obveznosti. Meghan, ki je mulatka, je trdila, da njunemu sinu niso priznali prinčevskega naslova samo zato, ker je deloma črne krvi, kar seveda ni res; pravilnik, po katerem se podeljujejo naslovi, je v veljavi že okoli sto let. To pa ni motilo Meghan, da ne bi še naprej širila izmišljij, Oprah pa ji je navdušeno pritrjevala. Meghan je tudi razpredala o krutosti, ki naj bi jo bila deležna v Buckinghamski palači, čeprav so v javnosti že dolgo znane govorice, da je prav Meghan terorizirala dvorne uslužbence, in to predvsem mlade ženske; več jih je odpovedalo službo zaradi izkušenj z »vojvodinjo Meghan«.

Dvor zanika obtožbe

Levo liberalna druščina, predvsem na oni strani Atlantika, je aplavdirala in se cedila od navdušenja nad »pogumnim nastopom« Meghan. Britanski dvor je zanikal obtožbe v dostojanstvenem sporočilu za javnost, v katerem so zapisali, da »imajo glede dogodkov, o katerih je tekla beseda v intervjuju, drugi udeleženci nekoliko drugačen spomin od vojvodinje Susseške«. Britanska javnost je, kot rečeno, večinoma na strani svoje vladarske družine in meni, da gre za umazan in lažniv napad z namenom uničiti monarhijo. Po anketah tako misli 52 odstotkov vprašanih, 28 odstotkov s strinja z Meghan, preostali pa nimajo mnenja ali se nočejo izreči.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine