10.1 C
Ljubljana
sreda, 14 aprila, 2021

Več ranjenih v terorističnem napadu z nožem še v nizozemskem Haagu

Neznanec je danes v nizozemskem Haagu na nakupovalni ulici, kjer je bilo zaradi črnega petka veliko nakupovalcev, zabodel tri ljudi. Napadalec je na begu, poročajo mediji. Napad na Nizozemskem se je zgodil le nekaj ur po podobnem napadu v britanski prestolnici London, ki ga tamkajšnja policija obravnava kot terorističen napad.

 

Po poročanju nizozemske tiskovne agencije ANP, ki se sklicuje na dobro obveščene vire, v Haagu napad ni imel terorističnega motiva, vendar uradno tega še niso potrdili.

Po poročanju nizozemskih medijev je na kraju dogodka v Haagu več reševalnih vozil. Območje tudi preletavajo policijski helikopterji. Po navedbah nizozemske policije je napadalec star med 45 in 50 let ter ima temne, kodraste lase. Oblečen je bil v sivo trenirko, nosil je tudi šal.

Napad se je zgodil v Hudson’s Bay trgovini. Policija je na Twitterju objavila, da se je na ulici Grote Marktstraat v središču Haaga zgodil incident z nožem, v katerem je bilo ranjenih več ljudi. O zdravstvenem stanju ranjenih in morebitnem motivu za napad še ni poročil. Kasneje so potrdili, da so bili na eni od glavnih nakupovalnih ulic v središču mesta ranjeni trije ljudje, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Zadnje novice

Sorodne vsebine