15.3 C
Ljubljana
četrtek, 22 aprila, 2021

Več mrtvih v stampedu v italijanskem nočnem klubu

V stampedu v italijanskem nočnem klubu v bližini mesta Ancona v osrednji Italiji je davi umrlo šest ljudi, so sporočili tamkajšnji gasilci, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Med smrtnimi žrtvami po poročanju nemške tiskovne agencije dpa prevladujejo mladoletniki. Policijska preiskava o vzrokih nesreče že poteka.

Po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA je med smrtnimi žrtvami pet mladoletnih najstnikov, tri dekleta in dva fanta, ter mama, ki je na koncert spremljala svojo hčerko. Ranjenih naj bi bilo okoli 100 ljudi, od tega 12 huje. Dve hudo poškodovani osebi naj bi bili v smrtni nevarnosti.

“Vzrok za nesrečo bi lahko bila razpršitev jedke substance, zaradi katere so mladi začeli bežati in hoditi drug po drugem. Na žalost je umrlo šest oseb, več deset jih je ranjenih,” so prek Twitterja objavili gasilci.

Po navedbah lokalnih medijev je bilo v lokalu Modra laterna v mestu Corinaldo na Jadranski obali okoli tisoč ljudi, ki so bili na koncertu italijanskega raperja Sfere Ebbaste. Nesreča se je zgodila ob 1. uri zjutraj.

“Plesali smo in čakali na začetek koncerta, ko smo zavohali jedek smrad. Pohiteli smo proti zasilnim izhodom, a so bili zaklenjeni in varnostniki so nam rekli, da moramo nazaj,” je za medije povedal 16-letnik, ki so ga po nesreči odpeljali v bolnišnico.

Tokratna nesreča spominja na množično paniko pri prenosu finala nogometne lige prvakov na osrednjem trgu v Torinu junija 2017, ki je zahtevala smrtno žrtev in več kot 1500 ranjenih. Takrat so mladi pripadniki neke kriminalne tolpe med gledalce razpršili dražilni plin, kar je sprožilo paniko med prisotnimi.

Zadnje novice

Sorodne vsebine