3.2 C
Ljubljana
ponedeljek, 11 decembra, 2023

V ZDA našli umorjeno voditeljico judovske sinagoge – je bilo krivo palestinsko maščevanje?

Piše: C. R., STA

V Detroitu v ameriški zvezni državi Michigan so neznanci ubili predsednico upravnega odbora judovske sinagoge Samantho Woll. 40-letno Woll so našli v soboto zjutraj pred njenim domom brez znakov življenja, z več vbodnimi ranami, je po poročanju ameriških medijev sporočila policija.

Policija v Detroitu sicer ni razkrila imena žrtve, vendar pa je tamkajšnja sinagoga na Facebooku objavila smrt predsednice odbora sinagoge Samanthe Woll, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

“Šokirani in žalostni smo, ko smo izvedeli za nepričakovano smrt Samanthe Woll, naše predsednice upravnega odbora,” so zapisali na Facebooku, drugih informacij pa za zdaj niso objavili.

Po navedbah policije je krvava sled vodila v notranjost hiše, kjer se je verjetno zgodil zločin. Motiv za zločin za zdaj ni znan.

“Ta zločin pušča veliko neodgovorjenih vprašanj,” je na družbenem omrežju X, nekdanjem Twitterju, zapisal načelnik policije James White in pri tem posvaril pred prenagljenimi sklepi, dokler ne bodo preučili vsa razpoložljiva dejstva.

V preiskavo se je vključila tudi zvezna policija FBI. Incident se je zgodil v času stopnjevanja napetosti na Bližnjem vzhodu, potem ko je skrajno palestinsko gibanje Hamas 7. oktobra izvedlo napade na Izrael, pri čemer je bilo ubitih več kot 1400 ljudi. V povračilnih napadih izraelske vojske na območje Gaze pa je po palestinskih navedbah umrlo skoraj 4400 ljudi, približno 13.500 je bilo ranjenih.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine