9.2 C
Ljubljana
torek, 20 aprila, 2021

V ZDA multikulturna levičarska drhal uničuje vse, kar ji pride pod roke

ZDA je po dveh tednih protestov proti domnevnemu policijskemu nasilju, med katerimi je prišlo do množičnega uničevanja premoženja, zajel val “ikonoklazma” saj spomeniki generalom in nekdanjim voditeljem južnjaške konfederacije padajo kot domine. Na udaru so tudi kipi drugih zgodovinskih osebnosti, ki jih dojemajo kot rasistične.

V Portsmouthu v Virginiji, je kip padel na enega od protestnikov in ga huje poškodoval. V Bostonu so obglavili in nato odstranili kip Krištofa Koluba. Nato so sledili Saint Paul v Minnesoti in Richmond v Virginiji, v četrtek so kip podrli tudi v Camdenu v New Jerseyju. Newyorški Kolumbov trg s kipom italijanskega morjeplovca, ki je za špansko krono priplul do Amerike, je za zdaj varen, ker ga brani potomec italijanskih priseljencev v ZDA, guverner države New York Andrew Cuomo.

V Novi Mehiki in drugje zahtevajo tudi odstranitev kipov drugih španskih osvajalcev iz 16. stoletja, največja tarča pa so kipi konfederaciji, ki so množično postavljali po porazu upornikov proti ZDA na koncu 19. in v začetku 20. stoletja. Temnopolti Američani so skušali odstraniti te kipe, ki zanje simbolizirajo suženjsko preteklost že prej, vendar jim je le redko uspevalo.

ZDA tako te dni spominjajo na iraško prestolnico Bagdad leta 2003, ko so Iračani rušili kipe strmoglavljenega diktatorja Sadama Huseina. Še bolj pravilno pa je potrebno poudariti, da številna ameriška mesta spominjajo na Bližnji vzhod; kot da bi “sketne” spustili islamske talibane. A tokrat so v ZDA na deli predvsem levičarski skrajneži in črnski rasisti.

Gibanje proti kipom je zaživelo po vsakem rasnem izbruhu, vendar je sedaj prvič, da se dejansko dogaja. Protesti multikuturne drhali so izbruhnili zaradi smrti temnopoltega kriminalca Georgea Floyda 25. maja v Minneapolisu, kjer ga je po nesreči zadušil beli policist.

Predsednik ZDA Donald Trump se je postavil v bran tako spomenikom kot vojaškim oporiščem, ki nosijo imena generalov konfederacije, vendar Pentagon nima načeloma nič proti njihovemu preimenovanju. Celo senatni republikanci so v sredo zvečer v predlog zakona o vojaški porabi dodali sredstva za preimenovanje v naslednjih treh letih.

Avtomobilistični dirkaški šport Nascar je pripravil odmevno presenečenje z odstranitvijo zastav konfederacije s svojih dirk, v Gainsvillu je univerza Florida zavrnila vpis bruca, ki je na svojih družabnih straneh širil rasistično vsebino, oglaševalci pa množično zapuščajo voditelja ameriške televizije Fox Tuckerja Carlsona, ki je v svojih komentarjih širil strahove pred temnopolto revolucijo.

Sodobni ikonoklazem se iz ZDA širi kot požar tudi po svetu in pomeni napad na zahodno civilizacijo, saj multikulturalisti in pripadniki t. i. Antifa teroristične organizacije uničujejo tudi kipe ljudi, ki so pomembno prispevali k razvoju ZDA in celega sveta.

 

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine