6.2 C
Ljubljana
četrtek, 6 maja, 2021

V Zagrebu položili venec vsem žrtvam komunizma, Miroslav Škoro pa napovedal združevanje domoljubnih strank

Na dan 40. obletnice Titove smrti ter obletnice pokola v Gračanih sta predsednika domoljubnih strank Miroslav Škoro in Zlatko Hasanbegović v Zagrebu položila venec v spomin žrtvam komunizma. Škoro je ob tem potrdil, da sta s predsednikom parlamentarne stranke Blok za Hrvaško Zlatkom Hasanbegovićem dosegla dogovor o sodelovanju na prihajajočih parlamentarnih volitvah na Hrvaškem.

Predsednik hrvaške zunajparlamentarne stranke Domovinsko gibanje Miroslav Škoro je danes potrdil, da sta s predsednikom parlamentarne stranke Blok za Hrvaško Zlatkom Hasanbegovićem dosegla dogovor o sodelovanju na prihajajočih parlamentarnih volitvah na Hrvaškem, poroča STA.

Po poročanju televizijske postaje N1, je Škoro v izjavi za medije dejal, da se zavzema za sprejetje štirih resolucij, sprejetih med letoma 1996 in 2019, ki se  nanašajo na dve resoluciji Sveta Evrope in dva Evropskega parlamenta o izenačitvi zločinov, storjenih v obdobju komunizma in nacizma.

Po njegovim besedah je za Domovinsko stranko bila vojna za domovino ničelna točka. Predsednik stranke Blok za Hrvaško Zlatko Hasanbegović pa je dejal, da je sodobna Hrvaška temeljila na uveljavljanju pravice Hrvatov do samoodločbe in zmagi v vojni.

Sara Kovač/Nova24TV

Izbrali smo drugačen pristop, pomagajte podpreti Demokracijo.

V ozračju politične korektnosti in ekonomske negotovosti prihodki od oglasov komaj zadoščajo za ohranitev neodvisnega in svobodnega glasu revije in spletne strani Demokracije. V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Če prebirate naše članke, vas prosimo, da nas podprete z donacijo, ki bo zagotovila, da nas boste lahko še naprej spremljali in brali. TUKAJ.

Hvala Vam.

Zadnje novice

Sorodne vsebine