3.8 C
Ljubljana
nedelja, 26 marca, 2023

V vzhodnem Jeruzalemu že drugi strelski napad

Piše: Sara Kovač (nova24tv.si)

Tuji mediji poročajo, da Vzhodni Jeruzalem po petkovem napadu v bližini sinagoge pretresa nov strelski napad, v katerem sta bili dve osebi huje ranjeni. Moška sta bila po napadu, ki ga je po podatkih policije izvedel komaj 13-letni Palestinec, odpeljana v bolnišnico. 

Do strelskega napada je prišlo v palestinski četrti Silvan na robu starega mestnega jedra. Kot navajajo tuji mediji, sta bila v napadu ranjena oče in sin. Po besedah tiskovnega predstavnika humanitarne organizacije Magen David Adom je zdravstveno stanje 23-letnika resno, stanje 47-letnnika pa je zmerno do resno.

Po poročanju izraelskega ministrstva za obrambo je šlo za teroristični napad. Poročajo, da je bil osumljeni napadalec “nevtraliziran”, pri tem pa niso natančneje navedli, ali to pomeni, da je bil ranjen ali ubit, navaja STA.

Foto: epa

V petkovem napadu življenje izgubilo sedem ljudi

Do sobotnega napada je prišlo po petkovem streljanju ob dnevu spomina na holokavst, ki se je dogodilo v v bližini tamkajšnje sinagoge. Napadalec je pričel streljati okoli 20.15 po lokalnem času, ko so verniki pričeli zapuščati sinagogo. V napadu, ki ga je zakrivil 21-letni Palestinec, je umrlo sedem ljudi. Po napadu je ta uspel pobegniti, kasneje pa ga je policija uspela izslediti in ubiti.

Izraelska policija je aretirala 42 ljudi v povezavi s petkovim streljanjem v sinagogi, poroča britanski BBC. Palestinske militantne skupine so pohvalile napad, niso pa navedle, da je odgovoren eden od njihovih članov.

Kmalu po petkovem napadu je kraj streljanja obiskal premier Banjamin Netanjahu, prav tako pa tudi minister za nacionalno varnost Itamar Ben-Gvir. Predsednik Joe Biden se je pogovarjal z izraelskim premierjem in ponudil vsa potrebna sredstva podpore, so sporočili iz Bele hiše.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine