16.6 C
Ljubljana
četrtek, 13 maja, 2021

V Turčiji potrdili več kot 27.000 okužb z novim koronavirusom; skupno število umrlih je naraslo na 574; vse več okužb pri migrantih

V Turčiji je število primerov okužb z novim koronavirusom preseglo 27.000, je v nedeljo sporočil minister za zdravje Fahrettin Koca. V enem dnevu so potrdili 3135 novih primerov, skupaj pa 27.069. Število mrtvih se je povečalo za 73 na 574, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

 Minister je preko Twitterja še sporočil, da je doslej ozdravelo 1042 ljudi. Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan je v petek napovedal prepoved gibanja na prostem za vse, ki so mlajši od 20 let. Izjema bo po navedbah notranjega ministrstva veljala za mlade sezonske delavce in nekatere druge, ki imajo sklenjeno pogodbo.

Od petka zvečer je 31 mest, med njimi Ankara in Istanbul, v izolaciji. Dostop v mesta in izhod je dovoljen le za nujno dostavo in oskrbo. Ukrepi bodo veljali 15 dni.

V Turčiji je že dlje v veljavi policijska ura za osebe, starejše od 65 let, ukinili so mednarodni letalski promet. Zaprte so tudi šole in kavarne, zaščitne maske pa so med drugim obvezne v trgovinah. Da na tem mestu o okuženih nezakonitih migrantih sploh ne govorimo, saj se med njimi koronavirus zelo hitro širi, saj v kampih živijo zelo skupaj.

No, ob tem se zastavlja tudi vprašanje, koliko ljudi je okuženih na Bližnjem vzhodu. Nedvomno veliko, saj je zdravstveni sistem v tamkajšnjih državah zelo slabo razvit…

Zadnje novice

Sorodne vsebine