12.9 C
Ljubljana
petek, 24 septembra, 2021

V Tuniziji po nedavnih terorističnih napadih prepovedali zakrivanje obraza z nikabom v državnih institucijah

Tunizijski premier Youssef Chahed je danes uvedel prepoved zakrivanja obraza v državnih institucijah, potem ko je v zadnjih tednih prestolnico Tunis pretreslo več samomorilskih napadov. Kot so pojasnili v vladi, so se za prepoved v tej muslimanski državi odločili iz varnostnih razlogov, poročajo tuje tiskovne agencije.

“Ta okrožnica je del varnostnih ukrepov v državnih institucijah in prepoveduje vstop v te prostore vsem z zakritimi obrazi,” so pojasnili v vladi. Prepoved je začela veljati z današnjim dnem. Prepoved nikaba, ki zakriva celoten obraz razen oči, so uvedli po dvojnem samomorilskem napadu 27. junija, v katerem sta bila ubita dva človeka, sedem pa jih je bilo ranjenih. V torek pa se je domnevni organizator napadov sestrelil v predmestju Tunisa, da bi se ognil aretaciji, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Notranje ministrstvo je že v začetku leta 2014 pozvalo policijo, naj v okviru protiterorističnih ukrepov okrepi nadzor nošenja nikaba, da bi preprečili zakrivanje obraza kot način skrivanja pred roko pravice. Severnoafriška država sicer velja za zgled uspešne demokratizacije v arabskem svetu.

Zadnje novice

Sorodne vsebine