12.4 C
Ljubljana
sobota, 20 aprila, 2024

V Torontu je bila v napadu s kombijem ubita tudi kanadska Slovenka

Poročali smo, da je v kanadskem mestu Toronto voznik belega kombija, 25-letni Alek Minassian, nalašč z precejšnjo hitrostjo zapeljal med pešce. Med ubitimi je bila tudi kanadska Slovenka Andrea Knafelc Bradden.

Število ubitih oseb je kasneje naraslo na deset, umrlo je osem žensk in dva moška, še šestnajst oseb pa je bilo ranjenih. Voznik kombija je nato pobegnil, a so ga policisti ujeli nekaj ulic stran od mesta napada. Med ubitimi je bila tudi 33-letna kanadska Slovenka Andrea Knafelc Bradden iz Woodbridgea pri Torontu, je po kanadskih medijih povzelo Ognjišče. Njen oče je Zvonko Knafeljc, doma s Primorske. Pogrebna maša je bila 30. aprila v cerkvi Brezmadežne s čudodelno svetinjo na Browns Line.

Andrea Knafelc Bradden je diplomirala na katoliški srednji šoli Roberta F. Halla. Bila je dejavna v slovenski župniji in slovenskem klubu Simon Gregorčič. Po poročanju kanadskih medijev je bila zaposlena v podjetju Gartner Canada, svetovalni družbi za IT raziskave. Sodelavci in nadrejeni so zapisali, da je bila optimistična, polna energije, nasmejana in prijazna. »Z veseljem je delala, spoštovala stranke in ljubila kolege, njen smeh in nasmeh bo resnično manjkal«.

Počivaj v miru, rojakinja.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine