24.6 C
Ljubljana
sreda, 17 avgusta, 2022

V strelskem pohodu v New Yorku poškodovanih več kot 20 ljudi, 3 mrtvi

Piše: Ivan Šokić

Newyorška policija je objavila fotografijo osumljenca strelskega pohoda na podzemni železniški postaji v Brooklynu, ki se je zgodil v torek, 12. aprila 2022. V strelskem pohodu Franka Jamesa je bilo ranjenih 29 ljudi. Polovico je postrelil James, pet pa se jih še vedno bori za življenje. Po poročanju New York Post so bili v napadu ubiti trije ljudje. 

Ameriški organi pregona so osumljenca, ki je v torek, 12. aprila 2022 začel strelski pohod na podzemni železnici v Brooklynu opisali kot približno 165 centimetrov visokega in 80 kilogramov težkega črnca Franka Jamesa. 62-letnik naj bi v vagonu na postaji izstrelil 33 strelov, ko pa se je njegovo strelno orožje zaskočilo je pobegnil.

Oblasti so za informacije, ki bi privedle do Jamesove aretacije razpisale denarno nagrado v višini 50 tisoč dolarjev. Jamesa so identificirali na podlagi kreditne kartice, ki jo je za sabo pustil napadalec, ko se je podal v beg. V isti torbi je bila še pištola, sekira in dimna bomba. S pomočjo kreditne kartice so izsledili kombi, ki ga je v Filadelfiji najel James. Parkiran je bil nedaleč od kraja zločina.

Policijska komisarka New Yorka Keechant Sewell je zavrnila možnost, da bi šlo za teroristični napad, so pa zaradi Jamesovih groženj na družbenih omrežjih okrepili varovanje newyorškega župana Erica Adamsa.

James je zamaskiran v plinsko masko in oblečen v zelen brezrokavnik strelski pohod začel okoli 8.30 ure na vlaku podzemne železnice. Ameriški medji so prvotno poročali, da je nosil oranžen brezrokavnik. Prvo je vrgel domino bombo, nato pa začel streljati. Dodaten kaos v katerem je bilo ranjenih še ve ljudi je nastal ob prihodu na prvo postajo podzemne železnice, ko so se odprla vrata vagona in so iz njega planili prestrašeni in ranjeni potniki zaviti v oblak dima.

Svoje pove tudi dejstvo da varnostne kamere niso ujele Jamesa, temveč so ga s svojimi telefoni uspeli posneti prisotni v času napada. Varnostne kamere niso delovale. Newyorški gasilci so povedali, da so na kraju zločina našli “več nedetoniranih naprav.”

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine