6.7 C
Ljubljana
petek, 23 aprila, 2021

V Srbiji zaradi okuženih 34 pripadnikov varnostnih sil kar 900 policistov v samoizolacijo!

Srbski minister za notranje zadeve Nebojša Stefanović poroča, da se je 31 pripadnikov srbske policije okužilo z virusom Covid-19. Zaradi tega so morali 900 srbskih policistov poslati v samoizolacijo.

 

Srbski minister za notranje zadeve Nebojša Stefanović je med drugim povedal, da je za posledicami virusa umrl 58-letni policist, ki je služil v vrstah policije 34 let. Po besedah Stefanovića je bila srbska policija pripravljena na epidemijo virusa covid-19.

Po poročanju Kurirja je bila policija tudi slabo opremljena v začetni fazi epidemije koronavirusa v Srbiji. “Nismo imeli dovolj mask za vseh 40 tisoč naših policistov. Vsi tisti, ki so bili na terenu in stiku z okuženimi, so sicer nosili zaščitno opremo,” je izjavil Stefanović.

Srbija sprejela stroge in rigorozne ukrepe
Srbska vladna politika je sprva podcenjevala razsežnosti problema. Po hitrem naraščanju števila okužb je srbska oblast pričela sprejemati stroge in rigorozne ukrepe. V Srbiji ni več dovoljeno svojih stanovanj zapuščati od sobote popoldan pa vse do ponedeljka zjutraj. Vučič pa se je tudi že pohvalil, da je iz Kitajske dostavil nujno zdravstveno opremo v vrednosti 300 milijonov evrov. Srbija ima do sedaj 1908 okuženih in 51 mrtvih zaradi virusa covid-19.

Zadnje novice

Sorodne vsebine