19.9 C
Ljubljana
ponedeljek, 21 junija, 2021

V Srbiji, BiH in Severni Makedoniji po več kot 100 novih okužb s koronavirusom

V Srbiji, Bosni in Hercegovini ter v Severni Makedoniji so v zadnjem dnevu potrdili po več kot sto novih okužb s koronavirusom. V Severni Makedoniji kljub temu načrtujejo, da bodo prihodnji teden odprli obe letališči. 

 

V Srbiji so v zadnjem dnevu ob 7311 testiranjih potrdili 137 novih okužb. Skupno se je v Srbiji s koronavirusom okužilo 13.372 ljudi. V zadnjem dnevu je covidu-19 podlegla ena oseba, skupno pa 264 ljudi. Glede na podatke oblasti imajo v državi še 954 aktivnih primerov, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

Med najhuje prizadetimi je mesto Novi Pazar, kjer so zaradi velikega povečevanja števila okuženih razglasili izredne razmere. Znova so omejili zbiranje oseb na javnih prostorih na največ pet oseb, še navaja Tanjug.

V Bosni in Hercegovini so medtem v zadnjem dnevu potrdili 119 novih okužb, kar je druga največja številka od začetka epidemije. V Federaciji BiH so potrdili 57 okužb, v Republiki srbski pa 62, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Razmere se ne izboljšujejo niti v Severni Makedoniji, kjer imajo 153 novih primerov okužb, od tega največ v Skopju, kjer so jih potrdili 66. V zadnjem dnevu je umrlo šest ljudi. V Severni Makedoniji so doslej potrdili 5595 okužb in 265 smrti, aktivno okuženih je 3164, poroča makedonska tiskovna agencija Mia.

Iz Skopja pa so danes še sporočili, da bodo 1. julija odprli obe letališči v državi. Ob tem so zagotovili, da bodo upoštevali varnostne protokole za preprečevanje širjenja bolezni.

Zadnje novice

Sorodne vsebine