17 C
Ljubljana
sreda, 17 avgusta, 2022

V rusko veleposlaništvo v Bukarešti trčilo vozilo – 1 mrtev

Piše: Ivan Šokić

V Bukarešti se je 7. aprila 2022 okoli 6. ure zjutraj v ograjo ruskega veleposlaništva v Romuniji zaletelo vozilo polno gorljivih substanc. Vozilo je ob trku zagorelo, voznik pa je umrl v ognjenih zubljih.

Vozilo polno vnetljivih snovi je v vrata ograje ruskega veleposlaništva v Bukarešti trčilo okoli 6. ure zjutraj. Posnetki varnostnih kamer so pokazali, da so vozilo zajeli plameni, tožilstvo pa je potrdilo, da so v zgorelem avtomobilu našli vnetljive snovi, ki jih bodo podrobneje preučili forenziki. Ogenj so sicer pogasili gasilci, a je bilo za voznika osebnega avtomobila prepozno.

Rusko veleposlaništvo je po incidentu izrazilo sožalje družini ubitega voznika in opozorilo, da je motiv za napad na njihovo veleposlaništvo po vsej verjetnosti “eksplozija protiruske histerije”. Spomnimo, ob začetku ruske invazije na Ukrajino 24. februarja 2022 je Meta, t.j. lastnik Facebooka in Instagrama sporočil, da ne bodo preganjali uporabnikov zaradi pozivov k nasilju proti Rusom. Kot eno od držav kjer naj bi veljalo novo pravilo so takrat našteli tudi Romunijo.

Ruski veleposlanik v Romuniji Valery Kuzmin je za rusko javno televizijo povedal, da po emailu prejema številne grožnje, vzdušje v državi pa je ravno tako napeto. Romunija je od začetka spopada v Ukrajini sprejela več kot 600 tisoč ukrajinskih beguncev.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine