7.6 C
Ljubljana
sobota, 24 februarja, 2024

V ruskem zračnem napadu v Harkivu več smrtnih žrtev

Piše: STA, C. R. 

V novih ruskih zračnih napadih sta bila v soboto zadeta center za transfuzijo krvi v regiji Harkiv in tovarna podjetja Motor Sič v Zaporižju, je sporočil ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski. Dodal je, da je napad na center za transfuzijo krvi terjal več smrtnih žrtev in ranjenih. Natančnih podatkov o številu žrtev ni navedel.

Ruske sile naj bi manevrirne rakete proti kraju Kupjansk v regiji Harkiv izstrelile pozno v soboto. “Nekatere rakete so bile sestreljene,” je na Telegramu zapisal Zelenski in dodal, da napad na center terjal več smrtnih žrtev in ranjenih.

V centru je po napadu izbruhnil tudi požar, ki pa so ga gasilci že pogasili, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

“Že ta vojni zločin pove vse o ruski agresiji. Premagovanje teroristov je stvar časti za vse, ki cenijo vrednoto življenja,” je poudaril.

Zadeta naj bi bila tudi tovarna podjetja Motor Sič v regiji Zaporižje. O žrtvah napada Zelenski ni poročal. Motor Sič sicer velja za najpomembnejšega ukrajinskega proizvajalca letalskih in helikopterskih motorjev ter plinskih turbin, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

“Ukrajina bo branila svojo svobodo, Rusiji pa ne bo uspelo nadomestiti mednarodnega prava s terorjem ali kakršnim koli ustrahovanjem,” je dodal Zelenski.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine