6.3 C
Ljubljana
petek, 7 maja, 2021

V Rusiji znova več kot 10.000 novih okužb s koronavirusom; umrlo naj bi več kot 2.500 ljudi

Iz Rusije danes znova poročajo o več kot 10.000 novih primerih okužbe z novim koronavirusom. V Moskvi, žarišču epidemije koronavirusa v državi, bodo danes začeli izvajati obsežna testiranja na prisotnost protiteles koronavirusa.

V zadnjih 24 urah so potrdili 10.598 novih primerov okužbe v Rusiji, ki je s skupno 262.843 primeri za ZDA druga na svetu po številu okužb, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V državi od 3. maja dnevno beležijo več kot 10.000 novih primerov okužbe. Izjema je bil četrtek, ko jih je bilo 9974.

Smrtnost zaradi covida-19 medtem ostaja nizka v primerjavi z drugimi državami, saj so doslej poročali o skupno 2418 smrtnih žrtvah. Danes jih je 113.

Oblasti porast okužb v maju pojasnjujejo z množičnim testiranjem na okužbo z novim koronavirusom in menijo, da ne gre za hitrejše širjenje virusa. Do četrtka so izvedli 6,4 milijona testiranj.

Nizko stopnjo smrtnosti pa pripisujejo hitri izolaciji potnikov in ranljivih skupin prebivalstva, kot tudi obsežnemu testiranju in karanteni okuženih. Med smrtne žrtve covida-19 sicer v Rusiji štejejo samo tiste, pri katerih je bila koronavirusna bolezen 19 primarni vzrok smrti. Druge države kot smrtne žrtve upoštevajo vse mrtve, ki so bili pozitivni na koronavirus.

V prestolnici Moskva, žarišču epidemije v državi, kjer so potrdili skoraj polovico vseh okužb, naj bi danes začeli izvajati množično prostovoljno testiranje prebivalcev na prisotnost protiteles. S tem želijo ugotoviti dejansko raven okuženosti in prisotnost protiteles v populaciji zaradi ugotavljanja hipotetične kolektivne imunitete, navaja AF

Zadnje novice

Sorodne vsebine