29.2 C
Ljubljana
sreda, 16 junija, 2021

V Pekingu 21 novih okužb s koronavirusom

V Pekingu so v zadnjem dnevu potrdili 21 novih okužb s koronavirusom. Od novega izbruha na večji tržnici pred enim tednom pa so skupno potrdili 158 okužb. Preventivno so na novo uvedli omejitve potovanja za skoraj pol milijona ljudi, poročajo tuje tiskovne agencije.

 

Oblasti nadaljujejo ukrepe za zajezitev okužbe. Med drugim izvajajo množično testiranje, saj v prestolnici dnevno testirajo tudi 400.000 ljudi in uvajajo karanteno.

Pblasti skrbi, da se bo virus hitro razširil, saj je po ocenah oblasti tržnico, na kateri prodajo več kot 70 odstotkov vse zelenjave in sadja za Peking, od 30. maja obiskalo več kot 200.000 ljudi.

V veljavi ostaja drugo najvišje varnostno opozorilo. Potovanja so možna le, če je posameznik prej opravil testiranje za novi koronavirus. Kdor živi na bolj ogroženem območju, pa ne sme več zapustiti Pekinga. Nekatere soseske so popolnoma zaprte.

Skupno je Kitajska v zadnjem dnevu potrdila 28 novih okužb, med njimi so bili štiri okužbe vnesene iz tujine. Nove okužbe so potrdili tudi v provinci Hebei ob Pekingu in preventivno omejili potovanja na območju okrožja Anxin, kjer živi okoli 460.000 ljudi.

Na Kitajskem so doslej potrdili več kot 83.290 okužb, umrlo pa je več kot 4600 oseb. Kitajska se kljub temu, da je konec lanskega leta tam izbruhnil koronavirus, ne uvršča med najbolj prizadete v svetu.

Zadnje novice

Sorodne vsebine