4.7 C
Ljubljana
četrtek, 6 maja, 2021

V New Yorku izgredniki policiste obmetavajo z opekami in se vanje zaganjajo z avtomobili, v St. Louisu pa na policiste streljajo

Izgredi po večjih ameriških mestih, ki jih je zaznamovalo nasilje, ropanje, požiganje in vandalizem, so še vedno v polnem teku. Da bi temu naredil konec, je ameriški predsednik Donald Trump napovedal pregon članov Antifa in ostalih, ki povzročajo ali pozivajo k nasilju. Zdaj se je začelo. Psihopati streljajo na policiste, jih zbijajo z avtomobili in vanje mečejo opeke.

 

Na spletu je zaokrožilo več posnetkov različnih dogodkov v katerih so bili huje poškodovani ali ubiti policisti iz različnih ameriških mest.

Dogajanje v St. Louisu v Missouriju je po trditvah očividcev spominjalo na vojno območje. V strelskem obračunu med izgredniki in policijo so bili ranjeni štirje policisti. Po pisanju RT nihče od policistov ni v življenjski nevarnosti.

Do spopada je prišlo nedaleč od policijske uprave v St. Louisu. “Protest” naj bi bil sprva miren, a se je po sončnem zahodu spremenil v izgrede, ki jih je zaznamoval vandalizem in kraja iz razbitih trgovin. Izgredniki so začeli streljati na policiste potem, ko so bili ti primorani uporabiti svetlobne granate in solzivec.

Policija v St. Louisu je sporočila, da so bili v streljanju ranjeni štirje policisti, ki so bili v kratkem prepeljani v bolnišnico. Četverica naj bi bila izven življenjske nevarnosti.

V zgodnjih jutranjih urah v torek, 2. junija 2020, je voznik namerno povozil policista v New Yorku. Sunek vozila je bil po pisanju Zero Hedge tako silovit, da je zadetega policista vrglo v zrak, kjer je njegovo telo naredilo premet. Ženska, ki je objavila posnetek, je bila nad dogodkom šokirana.

Ni pa to bil edini primer, kjer bi psihopati izkoristili priliko in z avtomobilom povozili policiste. Do podobnega incidenta je prišlo v Buffalu v New Yorku, kjer je avtomobil zapeljal v skupino policistov.

Taki in podobni primeri kažejo, da je odločitev ameriškega predsednika Donalda Trumpa, da na ameriških ulicah zahteva prisotnost nacionalne garde, ki bo zadolžena za ponovno vzpostavitev reda in miru ter da uvede policijsko uro in stroge kazni za izgrednike ter pripadnike levičarske teroristične organizacije Antifa, bila pravilna.

Ivan Šokić

Zadnje novice

Sorodne vsebine