0.3 C
Ljubljana
četrtek, 30 novembra, 2023

V Nemčiji socialisti in zeleni doživeli šok: Njihova koalicija bi zbrala le 33 odstotkov glasov, konservativna Alternativa za Nemčijo pa ima 23-odstotno podporo

Piše: Domen Mezeg (nova24tv.si)

Koalicija Olafa Scholza je po zadnji javnomnenjski raziskavi dosegla novo dno. Vse tri vladne stranke (SPD, Zeleni in FDP) beležijo izjemno nizko javnomnenjsko priljubljenost. Skupno bi dosegle le še 33 odstotkov, kar je posledica masovnih nezakonitih migracij in hirajočega gospodarstva. Očitno je, da vladajoči ne vidijo potreb lastnih državljanov. 

Nemška koalicija pod vodstvom kanclerja Olafa Scholza bi po zadnjih javnomnenjskih raziskavah prejela le še 33-odstotno podporo. SPD bi prejela 15 odstotkov, Zeleni 13 odstotkov, FDP pa pet odstotkov. Po drugi strani pa po priljubljenosti močno prednjačita CDU/CSU (29 odstotkov) in nezakonitim migracijam nenaklonjena Alternativa za Nemčijo oziroma AfD (23 odstotkov).

Zavračanje jedrske energije je škodljivo

Dejstvo je, da je trenutna vladna koalicija razmere pripeljala tako daleč, da analitiki Nemčijo že imenujejo evropski bolnik. Poleg migrantov (posledično tudi nasilja) veliko težavo predstavlja hirajoče nemško gospodarstvo. In kar je najhujše – vlada, ki se predaja zeleni histeriji, je ugasnila še poslednje jedrske elektrarne v državi.

Novo dno za Scholzovo koalicijo: Socialisti imajo 15-% podporo, Zeleni pa 13-%. (Foto: Wahlrecht)

Primanjkljaj elektrike Nemčija kupuje od Francije

Nemčijo je naredila dolgoročno energetsko odvisno od Francije (tukaj in tukaj). Zaradi manjšega uvoza plina iz Rusije in odločitve zvezne vlade, da zapre preostale jedrske elektrarne v začetku tega leta, se je bila država prisiljena zanašati na kurjenje premoga za proizvodnjo energije (tukaj). Več zelene politike na koncu pripelje do manj le-te!

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine