2.9 C
Ljubljana
četrtek, 8 decembra, 2022

V Nemčiji raste podpora nacional konservativcem

Piše: Rodoljub.si

Zdi se, da stopnjevanje promigrantske politike in vsiljevanje »woke« ideologije v Evropi povzročata vse bolj vidno reakcijo, ki se med drugim kaže v vse večji podpori konservativnim strankam. Tako so Švedski demokrati dosegli na švedskih volitvah dosegli izjemen rezultat v sklopu zgodovinske zmage desnice, ki je strmoglavila socialne demokrate. V Italiji pa se očitno obeta zmaga nacional konservativne Giorgije Meloni in njene stranke Bratje Italije.

Tudi v Nemčiji, kjer vladajoča levo-zelena-liberalna koalicija stopnjuje množične migracije s tem, ko je že v koalicijski pogodbi napovedala odstranjevanje birokratskih ovir za prosilce azila in migrante, je konservativna desnica znova v vzponu.

Konservativni stranki Alternativa za Nemčijo sodeč po zadnjih anketah raste podpora. Kot poroča novičarski portal Remix News naj bi stranki podpora narasla na 14 odstotkov, kar pomeni, da dohiteva vladajoče Socialne demokrate, katerih vlada je zaradi inflacije in ekonomskih težav vse bolj pod pritiskom.

Več preberite TUKAJ

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine