20.8 C
Ljubljana
petek, 23 julija, 2021

V Nemčiji potrdili rekordno število novih okužb z novim koronavirusom po aprilu

V Nemčiji so v zadnjem dnevu zabeležili 2828 novih okužb z novim koronavirusom, kar je največ po aprilu, ko je pandemija covida-19 v državi dosegla vrhunec, je danes sporočil nemški Inštitut Roberta Kocha. V zadnjih 24 urah je za covidom-19 umrlo 16 ljudi, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Na vrhuncu pandemije konec marca in v aprilu so v Nemčiji beležili po več kot 6000 novih okužb dnevno. S strogimi ukrepi za zajezitev širjenja novega koronavirusa so uspeli število novih okužb močno zmanjšati, po rahljanju omejitev pa je znova začelo naraščati julija.

V zadnjih tednih so že večkrat potrdili rekordno število okužb po aprilu, nazadnje v petek, ko so zabeležili 2673 na novo okuženih. Skupno so po podatkih nemškega inštituta za javno zdravje doslej potrdili 306.086 primerov okužbe z novim koronavirusom.

V zadnjih 24 urah je v Nemčiji za covidom-19 umrlo 16 ljudi, skupno pa 9562.

V Nemčiji narašča tudi število bolnikov s covidom-19 na oddelkih za intenzivno nego v bolnišnicah. Po podatkih inštituta jih je danes 449. Pred tednom dni je bilo na intenzivni negi 352 bolnikov, pred dvema tednoma pa 278.

V Nemčiji zaradi naraščanja števila okužb znova postopoma zaostrujejo ukrepe, a v nasprotju s pomladjo po posameznih deželah oz. območjih in ne več po vsej državi.

Zadnje novice

Sorodne vsebine