18.2 C
Ljubljana
četrtek, 30 maja, 2024

V Nemčiji levičarski politik iz vrst Zelenih lagal, da mu grozijo desničarji in v ta namen na svojo lastnino risal kljukaste križe

Piše: A. S. 

V današnji dobi politične korektnosti je biti žrtev postala nekakšna vrlina. Razne takšne in drugačne manjšine velikokrat skoraj odkrito tekmujejo med seboj kdo med njimi naj bi bil skozi zgodovino bolj zatiran iz strani belega heteroseksualnega moškega. Prihaja pa celo tudi do primerov, ko določeni pripadniki manjšin sami na svoje sinagoge, džamije ali na svojo zasebno lastnino pišejo slogane in rišejo simbole, ki naj bi predstavljali »sovražni govor«, da bi se zatem v medijih lahko predstavljali kot žrtve »nestrpnosti«. Takšen primer se je lansko leto poleti zgodil tudi v Nemčiji, bivšemu svetniku iz vrst Zelenih, ki je »ponaredil« dokaze, da ga nadlegujejo desni »ekstremisti«, pa je sedaj sodišče zavrnilo pritožbo na kazen, ki mu je bila izrečena zaradi njegove prevare. 

Manoj Subramaniam, 33-letni politik stranke Zelenih in lokalni svetnik v nemškem mestu Erkelenz je lansko leto julija trdil, da so mu anonimno grozili in ga nadlegovali desni skrajneži. Policistom je kot dokaze pokazal grozilno pismo, ki je vsebovalo britvico in svastiko ali kljukasti križ, ki je bil narisan na njegovem avtomobilu z rdečo barvo.

Primer se je hitro znašel na vseh naslovnicah osrednjih medijev, domnevni žrtvi pa je več vidnih politikov izrazilo podporo in solidarnost. Poslanka Nemškega zveznega parlamenta sirijskega porekla Lamya Kaddor je takrat dejala: »Desni skrajneži grozijo političnim prostovoljcem, da bi jih utišali. Hvala, Manoj Subramaniam, da nisi tiho in da si dvignil svoj glas«. Zaradi domnevnih groženj so zvezni policisti poskrbeli za varnostne ukrepe Subramaniama, seveda na račun davkoplačevalcev. No, kasneje se je izkazalo, da si je pripadnik Zelenih vse skupaj izmislil.

Na dan je prišlo, da je, poleg svastike na avtu, Subramaniam narisal germaneske rune S S, ki so seveda znane kot simbol Waffen S. S.-a, in še eno svastiko, tudi na zvonec pred svojo hišo. Tiskovni predstavnik urada javnega tožilca je to tudi potrdil z besedami: »Obtoženec je pravzaprav sam napisal sporočilo«.

Posledično je osramočeni levičarski politik odstopil iz položaja lokalnega svetnika, sodišče pa mu je odredilo kazen v višini 3.600 evrov zaradi ponarejanja dokazov, oziroma zločina. Na kazen se je Subramaniam pritožil, vendar pa je prejšnji teden sodiščr odredilo, da bo moral plačati kazen v celotni odrejeni višini.

Subramaniam očitno ni popolnoma obupal pri igranju žrtve, saj naj bi po poročanju medija Junge Freiheit na sodišču izbruhnil v jok, odvetnik pa mu je dajal robčke. Vendar pa to ni pomagalo. Navkljub temu naj bi se, po poročanju omenjenega medija, Subramaniam vrnil na položaj svetnika, čeprav ima po novem kartoteko s kriminalno obsodbo in kazen, ki jo mora plačati.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine