5.2 C
Ljubljana
četrtek, 6 maja, 2021

V Nemčiji do oktobra prepoved množičnih dogodkov, da bi preprečili drugi val koronavirusa

Nemčija bo do konca oktobra prepovedala večino množičnih dogodkov in prireditev, da bi preprečila drugi val širjenja novega koronavirusa, je danes sporočila nemška kanclerka Angela Merkel.

V trgovinah in javnem prevozu bo še naprej obvezno nošenje zaščitnih mask, prav tako bo še naprej veljalo pravilo fizične razdalje, je po srečanju s ministrskimi predsedniki 16 nemških zveznih dežel dejala Merklova, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Bodo pa v Nemčiji po poletnih počitnicah znova odprli šole, pod pogojem, da se bo število okužb še naprej zmanjševalo.

“Dokler ni na voljo cepiva in zdravila, moramo ohraniti osnovne zaščitne ukrepe,” je dejala Merklova.

Prepoved množičnih prireditev bi lahko vplivala na prireditve, kot je Frankfurtski knjižni sejem, čeprav je bavarski premier Markus Söder odprl vrata izjemam, češ da lahko nekatere države “pokažejo prilagodljivost, druge pa strožjo razlago” glede tega vprašanja.

Nemčija je bila pred približno šestimi tedni prva država v Evropski uniji, ki je ob padanju števila okužb in smrti zaradi covida-19 začela rahljati ukrepe za zajezitev širitve koronavirusa. Vlada v Berlinu poudarja, da so pravila o vzdrževanju minimalne fizične razdalje ter zahteve po nošenju zaščitnih mask v zaprtih javnih prostorih pomagale v boju proti širjenju novega koronavirusa.

V Nemčiji so sicer v torek zagnali aplikacijo za slednje okužbam z novim koronavirusom. Ob zagonu je vlada zagotovila, da je aplikacija za sledenje trenutno najboljša na področju zasebnosti in varovanja podatkov. Ministrstvo za zdravje je danes sporočilo, da so zabeležili okoli 6,5 milijona namestitev.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine