8.3 C
Ljubljana
petek, 14 junija, 2024

V nebo vpijoč vojni zločin: Rusija se pripravlja na deportacijo 40.000 ukrajinskih otrok iz okupiranih delov Ukrajine

Piše: slosolar.si

Po podatkih Inštituta za vojne študije (ISW) bodo ruske oblasti poleti okrepile deportacije ukrajinskih otrok na svoje ozemlje, s čimer bodo okrepile ta element genocida v Ukrajini. 

Vodja tako imenovane Luganske ljudske republike Leonid Pasečnik je 27. maja napovedal, da bodo ruski zvezni subjekti (regije, ki so sestavni deli Ruske federacije) v letu 2024 „gostili“ več kot 12 000 otrok iz okupirane Luganske regije in da bo ruski program „Koristne počitnice“ financiral potovanje za 40.000 otrok iz vseh delov okupirane Ukrajine. Ti bodo domnevno obiskali Rusijo in se udeležili poletnih taborov in izobraževalnih dejavnosti. Po navedbah Pasečnika se poletni otroški tabori na okupiranem Krimu in po vsej Rusiji pripravljajo, da bodo poleti „gostili“ po več kot 600 otrok iz okupirane Ukrajine, vključno s poletnim taborom Okean v Vladivostoku v Primorski pokrajini, ki je bližje Aljaski kot Ukrajini.

Tudi okupacijsko ministrstvo za delo v regiji Herson je napovedalo, da bodo otroci iz okupiranega dela te regije odšli v taborišče Okean, kjer bodo sodelovali v „izobraževalnem, športnem in kulturnem programu“. Okupacijski senator Andrij Alekseenko je dejal, da se bo 575 otrok udeležilo tritedenskih poletnih taborov na zasedenem Krimu in v ruski republiki Adygeji.

Ministrstvo za izobraževanje in znanost LNR je tudi sporočilo, da se bo nedoločeno število najstnikov iz okupirane Luganske regije udeležilo vojaško-patriotskega športnega tabora v taborišču Avangard v ruski regiji Volgograd. Tam se bodo učili vojaškega inženirstva, taktike, gašenja požarov, padalstva, komunikacij, osnov nacionalne varnosti, upravljanja z droni in taktične medicine.

Več TUKAJ. 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine