10.2 C
Ljubljana
sobota, 25 maja, 2024

V Moskvi in Leningradu alarmi pred zračnimi napadi, nad Sankt Peterburgum zaznali “neidentificirane objekte”

Piše: Spletnicasopis.eu

Več ruskih medijev je zaradi nevarnosti zračnega napada pozvalo prebivalce Moskve in Leningrada, naj se umaknejo v zaklonišča. Podobna opozorila so donela tudi po medijih na ukrajinskem Krimu, ki so ga Rusi okupirali. Ti alarmi po radijski in televizijskih omrežjih bi lahko bili, tako se zdi, tudi posledica dejavnosti hekerjev, ki so prevzeli signale ruskih radijskih in televizijskih postaj in predvajali “poseben program”. Iz Rusije pa prihajajo poročila o požaru v Rosneftovem skladišču nafte ob Črnem morju, ki se je po poročanju medijev v Rusiji začel po polnoči. Začasno pa so vse polete ustavili z letališča v Sankt Peterburgu (nekoč Petrograd in Leningrad), ker so v zraku zaznali “neidentificirane objekte”.

Prebivalci v okolici Rosneftovih skladišč so povedali, da so v krajšem času slišali dve eksploziji, razbili sta tudi okna bližnjih stavb. Lokalne oblasti trdijo, da so požar v eni od stavb omejili, naftnih rezervoarjev naj ne bi prizadel, razlitja naftnih derivatov ni bilo, prav tako ne žrtev.

Kraj dogodka je označen na zemljevidu:

Po poročanju spletnih portalov v Ukrajini bi lahko šlo za napad z droni. Na družabnih omrežjih to odmeva tako:

 

Kaj je bilo v zraku nad mestom, ki je bilo nekoč znano kot Petrograd in Leningrad, ni jasno, je pa bilo preusmerjenih veliko letov.

 

Na fronti se premiki še naprej dogajajo v okolici Bahmuta, kjer ruska vojska zavzema dodatna ozemlja, kar počnejo že več mesecev. Znova je slišati ugibanja, da bi se ukrajinska vojska lahko iz tega mesta umaknila, da prepreči obkolitev in zajetje svojih vojakov. Podatki, ki kažejo, da se je intenzivnost spopadov v celoti v primerjavi s prejšnjimi tedni nekoliko zmanjšala, so takšni:

Več si oglejte na portalu Spletni časopis

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine