7.7 C
Ljubljana
četrtek, 22 aprila, 2021

V Makedoniji že drugi val epidemije COVID-19! V dveh dnevih 221 novih okužb!

Po začetku ponovnega rasta števila okužb z novim koronavirusom, so v Makedoniji ponovno uvedli policijsko uro in omejili gibanje v državi. V državi so 4. junija potrdili kar 120 novih okužb s COVID-19.

 

Mislili so da je že vsega konec, ko je COVID-19 ponovno udaril. Novi koronavirus kaže kako hitro lahko pride do ponovnega izbruha bolezni. Gibanje je za 80 ur omejeno v Skopju, Tetovu, Kumanovu in Štipu. Policijska ura pa bo po poročanju Balkan Insight veljala za vso državo od četrtka 4. junija 2020 ob 21h do ponedeljka ob 5h zjutraj.

Minister za zdravje Venko Filipče je zavrnil kakršnokoli odgovornost vlade za prehitro rahljanje ukrepov v maju, da bi se ugodilo muslimanom v državi. Po mnenju Filipčeja so vsega krivi Makedonci in njihovo “pomanjkanje discipline”. Kritičen je bil tudi do notranjega ministrstva, ki ni poskrbelo za spoštovanje varnostnih ukrepov v praksi.

V Makedoniji je trenutno 843 primerov aktivnih okužb. Od tega se je število okužb samo v zadnjih dveh dnevih povečalo za 221. Skupno so v Makedoniji zabeležili 2611 primerov okužb s COVID-19, 147 ljudi je umrlo.

Zadnje novice

Sorodne vsebine