0.5 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

V letalskih napadih v Jemnu ubitih več deset upornikov

Arabska koalicija pod vodstvom Savdske Arabije je ponoči v letalskih napadih v jemenski prestolnici Sana ubila več kot 50 hutijskih upornikov, vključno z dvema poveljnikoma, so danes poročali lokalni mediji. Savdska Arabija pa je sporočila, da je danes prestregla štiri balistične rakete, ki so jih izstrelili uporniki iz Jemna. Žrtev ni bilo.

Do novih letalskih napadov koalicije prihaja na dan, ko so uporniki v Jemnu pripravili javni pogreb za svojega političnega vodjo Saleha Al Samada, ki je bil ubit prejšnji teden v letalskem napadu arabske koalicije, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

To je bil velik udarec za upornike, ki se že od marca 2015 borijo s provladnimi silami, ki jih podpira arabska koalicija.

Policija na jugu Jemna je medtem sporočila, da so v napadu na skrivališče skrajne Islamske države danes ubili enega od vodij džihadistov v regiji, Saleha Nasr Fadl al Bakšija, samooklicanega emirja veje IS v regiji Aden in Abian. Še tri visoke predstavnike IS so prijeli.

Islamisti IS in Al Kaide na Arabskem polotoku konflikt v Jemnu izkoriščajo za razširitev svoje navzočnosti na jugu Jemna.

Zadnje novice

Sorodne vsebine