7.7 C
Ljubljana
torek, 18 maja, 2021

V Južnoafriški republiki je to žal del vsakdana: črnska tolpa vdrla v hišo, pretepla gospodarja, žena in mladoletni hčerki posiljeni

V Južnoafriški republiki se dogaja pogrom nad belci. Tamkajšnji temnopolti kriminalci ropajo po domovih, pobijajo in posiljujejo, celo mladoletnice, oblasti pa pogosto ostajajo ravnodušne. Napadi na južnoafriške belce niso izjema, ampak stalnica. Eden izmed zadnjih primerov govori o posiljenih sestrah starih 15 in enajst let. Zločin bo na njima pustil dosmrtne posledice. Vse skupaj še najbolj spominja na genocid nad belim prebivalstvom v tej državi. 

 

Eden zadnjih primerov nasilja domnevno temnopoltih kriminalcev nad belci v Južnoafriški republiki govori o tem, da so prvi vdrli na dom neke družine, zvezali in pretepli gospodarja, zatem pa posilili njegovo ženo in mladoletni hčerki, medtem ko so kradli po hiši. Tragični dogodek se je pripetil v kraju Muldersdrift. Šlo je za moškega starega 73 let. Mesto, v katerem prebiva belska družina se sicer nahaja severno od velemesta Johannesburg, zločin pa se je pripetil ob koncu prejšnjega tedna, poroča news24.

Po navedbah tiskovnega predstavnika policije Constablea Boitumeloa Sehloho, so trije moški, dva med njimi oborožena s pištolami, vdrli v hišo na sobotno noč, ob čemer so moškemu ukazali, da naj se uleže na tla ter mu zvezali roke in noge. Ob tem so zahtevali denar, in ko ga niso mogli najti, so ga napadli ter mu ukradli mobilni telefon. Zatem so si vzeli njegovo 46-letno ženo in mladoletni hčerki stari 15 in enajst let ter jih odpeljali v sosednjo sobo in jih tam posilili.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine