13.6 C
Ljubljana
nedelja, 1 oktobra, 2023

V Italiji šel na cepljenje s ponarejeno roko iz silikona

Piše: Jože Jan

Zobozdravnik se v Italiji sooča s kazensko ovadbo, ker je poskušal prejeti cepivo proti Covid-19 na ponarejeno roko iz silikona.

Filippa Bua, medicinska sestra zadolžena za cepljenje v severnem mestu Biella, je dejala, da je takoj ugotovila, da je nekaj narobe, ko ji je moški v četrtek ponudil lažni ud za injekcijo. »Ko sem odkrila roko, sem začutila, da je koža hladna in lepljiva ter da je barva presvetla,« je Bua izjavila za italijanski dnevnik Corriere della Sera. Sprva je mislila, da ima amputirano roko in protezo, ko pa mu je dvignila srajco se je prikazala prava roka. »Takoj sem razumela, da se je moški poskušal izogniti cepivu in pričakoval, da mu bom vbrizgala zdravilo v lažno roko,« je dodala.

Po besedah medicinske sestre naj bi moški (ki je zobozdravnik) priznal, da ne želi cepiva, ampak samo potrdilo, ki je po vsej Italiji obvezno za vstop v restavracije, kinodvorane, gledišča in druge javne prostore.

Zobozdravnika so zaradi zavrnitve cepljenja že suspendirali z dela, saj je cepljenje obvezno za zdravstveno osebje v Italiji.

»Razumeli smo, da to ni le absurdna situacija, ampak pravi poskus goljufije,« je zaključila medicinska sestra, ki je o tem obvestila nadrejene, da primer prijavijo tožilstvu.

Čeprav je stopnja precepljenosti v Italiji razmeroma visoka – 85% starejših od 12 let je polno cepljenih-  je še vedno več kot tri milijone Italijanov, ki niso prejeli niti prvega odmerka. 

Vir: Los Ángeles Times, ZDA

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine