16.5 C
Ljubljana
ponedeljek, 10 maja, 2021

V Italiji kmalu spet dovoljeni pogrebi

V Italiji, kjer so zabeležili največ žrtev novega koronavirusa v Evropi, bodo kmalu spet dovoljeni pogrebi, je danes napovedala notranja ministrica Luciana Lamorgese. To se bo zgodilo 4. maja, ko namerava italijanska vlada začeti rahljati ukrepe proti epidemiji koronavirusa.

 

“Človeško nevzdržno je številnim družinam, ki so utrpele izgube, preprečevati pogrebe,” je ministrica izjavila za katoliški časnik Avvenire.

“Glede na postopno odpiranje bom vladi predlagala konkreten korak: Znova moramo omogočiti izvajanje pogrebov, a samo ob navzočnosti ožjih družinskih članov,” je dodala.

V Italiji so od 10. marca v okviru strogih omejitvenih ukrepov prepovedana vsa javna zbiranja, tudi pogrebi in poroke. Cerkve so odprte za posameznike, ki želijo tam moliti.

V nekaterih primerih so sicer lahko duhovniki izrekli kratko molitev in blagoslov pred krstami, ki so jih žalujoči prinesli pred cerkve, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

V Italiji so zabeležili več kot 25.000 smrtnih primerov bolezni covid-19, ki jo povzroča novi koronavirus. Sosednja država je po številu žrtev druga na svetu za ZDA.

Zadnje novice

Sorodne vsebine