23.4 C
Ljubljana
četrtek, 30 maja, 2024

V italijanskem Tržiču nameravajo prepovedati kopanje v burkinijih

Piše: C. R., STA

V italijanskem Tržiču nameravajo prepovedati ženskam kopanje v burkinijih ali drugih oblačilih. Tamkajšnja županja iz desne stranke Lige Anna Maria Cisint je v ponedeljek napovedala takšen ukrep do oktobra.

“Delamo na pripravi ustreznega ukrepa, ki prepoveduje kopanje v morju oblečen, v burkiniju ali kako drugače pokrit. Resni smo, do oktobra bo pripravljen ukrep,” je v ponedeljek po poročanju italijanske tiskovne agencije Ansa dejala županja.

Kot je dejala, je proti “vračanju v srednji vek”. Nedavno je že napisala javno pismo muslimanski skupnosti, v katerem jo poziva, naj se ne kopajo v oblačilih. V pismu je po takratnem poročanju tržaškega Primorskega dnevnika spomnila na velike investicije v preureditev njihovega kopališča, zato “postaja nesprejemljivo obnašanje muslimanskih tujcev, ki običajno gredo v vodo s svojimi oblačili: gre za prakso, ki bega številne kopalce in tiste, ki množično zahajajo na plaži Marina Julia in Marina Nova, ter ustvarja neznosne posledice z vidika zaščite spodobnosti teh krajev, ki so cenjeni zaradi negovanja, pozornosti in čistoče, ki jih zaznamujejo”.

Na plaži v bližnjem Trstu so skupini muslimanskih žensk v nedeljo preprečili kopanje v oblačilih. Ženske so po poročanju Anse vstopile v ženski del plaže Lido Pedicin, ki je edina v Evropi razdeljena z zidom na ženski in moški del, a so italijanske ženske na tej plaži protestirale. Muslimanke naj bi zahtevale pojasnilo upravitelja plaže, a tam naj bi jim povedali, da to ni urejeno s predpisi.

Tržič (Monfalcone) zaradi velike ladjedelnice ter industrijskih objektov že več desetletij velja za mesto, kjer biva veliko priseljencev.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine