15.4 C
Ljubljana
sreda, 27 septembra, 2023

V Iraku in Siriji na strani ISIS umrlo več kot 80 teroristov iz BiH, med naštetimi tudi eden, rojen v Ljubljani

Po podatkih obveščevalnih služb je v Siriji in Iraku umrlo 76 državljanov Bosne in Hercegovine, ki so se borili na strani ISIS. Med umrlimi so bili tudi štirje mladoletni in pet žensk. Med umrlimi teroristi je tudi v Ljubljani rojeni Denis Delanović.

Poročilo bosanske obveščevalne službe po poročanju spletnega portala zurnal.info razkriva, da je med letoma 2014 in 2018 na območju Sirije in Iraka umrlo 76 državljanov Bosne in Hercegovine ter še pet oseb, ki so bile rojene v BiH.

Med mladoletnimi je bil sedemnajstletni Ahmed Laidi, ki je umrl leta 2017. Preostali trije mladoletniki zaenkrat še niso bili uspešno identificirani. Ženske, ki so umrle, so odšle na Bližnji vzhod skupaj s svojimi soprogi, ki so se borili na strani ISIS. Nekatere so po smrti njihovih mož ponovno poročili z drugimi teroristi.

Nekateri od spodaj naštetih so umrli v bojih, spet drugi v letalskih bombardiranjih, medtem ko so se nekateri celo sami razstrelili v samomorilskem terorističnem napadu.

Tu navajamo imena umrlih državljanov BiH, ki so se borili na strani teroristov: Zubejr Imširović, Ahmed Laidi, Valdes Karić, Emina Ahmetović, Fatima Mahmutović in njena sinova Mirzet ter Jasmin, Azra Dukić, Amir Kargić in Esmira Kargić-Dogan, Ines Redžepagić, rojena na Kosovu, Benjamin Tanović, Ines Midžić, znan kot Salahadin, Eduard Durguti, znan kot Musa, Naser Arnaut, Meveludin Ahmetspahić, znan kot Davud Abdul Sadik, Azmir Ališić, znan kot Ebu Hamza, Senad Avdić, Naser Arnaut, Nermin Bajramović, Semir Bajrić, Samir Begić, Bilal Berbić, Nihad Berković, Elvis Burzić, Melvudin Cicvara, Amir Crljenković, Seid Čolić, znan kot Ebu Usama, Denis Delanović, rojen v Ljubljani, Mehidin Delić, Midhat Đono, Amer Džinić, Emrah Fojnica, Asmir Gostovčević, Senad Grabus, Ramo Grahović, znan kot Zejd EL Bosni, ter njegov sin Armin, Elvis Hajrić znan kot Ebu Safija, Derviš Halilović, Jasmin Hasičić, Fikret Hašimović, Elzir Hrvat, Said Husejinović, Nermin Jahić, znan kot Ebu Zekerija, Bajro Ikanović, Edin Kahriman, znan kot Amr Shaam, Amir Kargić, Haris Karičanin, Senad Kobap, Elmin Kovač, Semiz Mandžuka, Sulejman Mešanović, Ismar Mešinović, Atif Nuhanović, znan kot El Bosnavi, Eric Nuhanović, rojen v Italiji, Sulejman Nuhić, Sejdin Omerdić, znan kot Saad Sejdin, brata Denis in Anes Osmanović, Ramo Pazara, znan kot Abdulah, Edin Pečenković in njegov sin Harun, Enver Pramenković, Emrah Pilipović, Nusmir Pjanić, Amel Selimović, Jusuf Selimović, Emir Sinanović, znan kot Ebu Bekr Bosni, Haris Sivanc, Nermin Skelić in njegov sin Ammar, Suad Šabić, znan kot Abu Baraa, Muaz Šabić, Nermin Šabić, znan kot Ebu Kenan, Ferid Tatarević, Ešref Telalović, Halid Talić, Elmedin Velić, Vernes Vehabović, Edin Vuković in Sejad Zahirović.

Ivan Šokić/Nova24TV

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine