17 C
Ljubljana
torek, 18 maja, 2021

V Indiji potrdili več kot osem milijonov okužb z novim koronavirusom

V Indiji so potrdili več kot osem milijonov okužb z novim koronavirusom. S tem je Indija po ZDA postala druga država na svetu z največ okužbami. Širjenje novega koronavirusa se sicer v Indiji upočasnjuje, saj so zadnji milijon okužb potrdili v 18 dneh, potem ko so prejšnji milijon zabeležili v samo 13 dneh.

 

V Indiji, ki ima 1,3 milijarde prebivalcev, so v zadnjem dnevu potrdili 49.881 novih okužb s koronavirusom in dosegli skupno 8.040.203 okužbe, so sporočili z ministrstva za zdravje. Umrlo je še 517 bolnikov s covidom-19, skupno 120.507. To je tretje najvišje število mrtvih v pandemiji na svetu po ZDA in Braziliji, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

V ZDA, ki ima okoli 328 milijonov prebivalcev, so doslej potrdili 9,1 milijona okužb, umrlo pa je več kot 230.000 bolnikov.

V Indiji se v zadnjih petih tednih dnevno število okužb zmanjšuje, kar so zdravstvene oblasti pozdravile kot pomemben dosežek. V torek so v 24 urah potrdili 36.470 okužb, kar je bilo najmanjše dnevno število od 18. julija.

Okužbe so pred tem strmo naraščale med junijem in septembrom, potem ko so odpravili strogo karanteno in začeli odpirati gospodarstvo.

Strokovnjaki sedaj opozarjajo na možnost novega vala epidemije pred prihodom zime in vrste verskih festivalov, med katerimi bo 14. novembra najpomembnejši hindujski festival luči divali.

Zadnje novice

Sorodne vsebine