-2.4 C
Ljubljana
sobota, 28 januarja, 2023

V Hercegovini dve osebi ubiti in ena ranjena v strelskem obračunu

Piše: Tanja Brkić (Nova24tv)

Pozno ponoči, okoli druge ure zjutraj, sta bila na vaški veselici v Gorici v BiH v strelskem obračunu ubita dva moška, ​​dva pa sta bila ranjena. Med ubitima je bil tudi znani podjetnik. Storilca so aretirali, preiskava pa je še vedno v teku, poroča Radiosarajevo.

V noči s srede na četrtek je na tradicionalni vaški veselici, ki slavi god sv. Stjepana, v vasi Gorica (BiH) moški s kalašnikovko streljal na množico ljudi, ki je bila pred kavarno. V strelskem obračunu sta bila ubita dva moška, eden je bil huje ranjen in eden lažje. Preiskava za razjasnitev okoliščin zločina je še vedno v teku.

V brutalnem strelskem obračunu sta bila ubita Mate Grizelj  (34) in Velimir Bušić  (60), znani podjetnik in lastnik podjetja Vebusch iz Grude. Enemu od težje ranjenih pa so v Mostarski bolnišnici amputirali nogo,  poroča Hercegovina.info. Masaker je po poročanju medijev zanetil prepir v tamkajšnji kavarni Zmaj, ko je ta po prepiru storilec odšel domov in se vrnil s kalašnikovko ter začel streljati na ljudi, ki so bili pred kavarno.

Storilec prijet, okoliščine še niso znane

Po obvestilu o streljanju je posredovala tamkajšnja policijska uprava, o navedbah prijave pa je bila obveščena tudi dežurna županijska državna tožilka, ki je prav tako odšla na kraj zločina. Po prihodu so ugotovili, da sta bili med streljanjem ubiti dve osebi, drugi dve pa poškodovani. Policisti so osumljenemu storitve kaznivega dejanja odvzeli prostost. Pod nadzorom dežurne županijske državne tožilke so preiskavo opravili policisti Sektorja kriminalistične policije MNZ in Sektorja kriminalistične policije PP Gruda, izvajajo pa se še drugi ukrepi in dejanja, da bi razjasniti vse okoliščine tega kaznivega dejanja in ga dokumentirati. Po odredbi dežurne okrožne državne tožilke bo opravljena obdukcija trupel umrlih oseb, so sporočili z MUP ZHK, piše Telegraf.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine