15.5 C
Ljubljana
sreda, 17 avgusta, 2022

V Göteborgu na zahodu Švedske v eksploziji najmanj 25 ranjenih

Piše: Ivan Šokić (Nova24tv)

V Göteborgu na zahodu Švedske je v zgodnjih jutranjih urah odjeknila eksplozija v stanovanjskem bloku, nato je izbruhnil požar. Poškodovanih je bilo najmanj 25 ljudi.

“Eksplozija me je zbudila. Prvo sem mislil, da so petarde. Potem so ljudje histerično začeli kričati. ‘Pojdite ven!’ Sosedje so trkali na vrata,” je torkov kaos ob 5. uri zjutraj za Dagens Nyheter dogodek opisal Tone Ploman.

V bolnišnici je poiskalo pomoč najmanj 25 ljudi, po poročanju Sputnika pa je bilo še 100 prebivalcev iz bloka v središču Göteborga zaradi eksplozije evakuiranih.

Reševalci na prizorišču požara, ki je izbruhnil po “nenaravni” eksploziji v enem od stanovanj v Göteborgu na Švedskem. (foto: EPA)

Vzrok eksplozije “nenaraven”
Tiskovni predstavnik policije Hans-Jörgen Ostler je poudaril, da bodo z ugotavljanjem vzroka za eksplozijo počakali, dokler se reševanje ne zaključi. Vodja reševanja Jon Pile pa je medtem že potrdil, da tako imenovani “naravni vzroki”, kot je puščanje plina, niso povzročili eksplozije. “Ne gre za puščanje plina, a je eksplozija. Še vedno gori na več mestih,” je poudaril Pile.

Požar stanovanjskega bloka, ki je izbruhnil po “nenaravni” eksploziji v enem od stanovanj v Göteborgu na Švedskem. (foto: EPA)

Evakuiranih je bilo na koncu več sto lokalnih prebivalcev. Po prvotni eksploziji so izbruhnili še požari. Najmanj tri žrtve eksplozije so bile huje poškodovane. Poleg požarov je gasilce skrbel tudi nevaren gost dim. Zgradbo, v kateri je eksplodiralo, so ogradili. Göteborg je sicer švedsko mesto, ki se ga je poleg Stockholma in Malma prijel sloves islamskih getov. Med drugim so v mestu pogosti napadi z granatami.

Gasilci se spopadajo s požarom v stanovanjskem bloku, ki je izbruhnil po “nenaravni” eksploziji v enem od stanovanj v Göteborgu na Švedskem. (foto: EPA)

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine