4.7 C
Ljubljana
torek, 20 aprila, 2021

V Franciji se obeta pester novoletni večer: Kar 147 tisoč policistov bo varovalo trge in ulice pred terorističnimi napadi in “rumenimi protestniki”

Francoski notranji minister Christophe Castaner je v nedeljo objavil varnostni načrt za silvestrski večer, saj oblast skrbijo visoke grožnje pred terorističnimi napadi ter napovedani protesti “rumenih telovnikov”. Za varnost bo skrbelo kar 147 tisoč varnostnih sil.

Prehod iz starega v novo leto bo za mnoge Francoze vse prej kot prijeten. Francoske oblasti namreč skrbijo visoka tveganja pred terorističnimi napadi, hkrati pa protestniki v rumenih telovnikih napovedujejo protest na Elizejskih poljanah v Parizu, saj ti še vedno zahtevajo odstop predsednika Macrona.

Francoski notranji minister Christophe Castaner je tako v nedeljo objavil varnostni načrt za silvestrski večer in obelodanil, da bo za varnost Francozov skrbelo kar 147 tisoč pripadnikov varnostnih sil.

Poleg tega bodo morali skrbeti še za varnost novoletne prireditve, prav tako na Elizejskih poljanah, poroča Voice of Europe. Sicer pa bo povečana varnost na vseh javnih krajih, kjer se bodo odvijala novoletna slavja, okoli trgovskih središč in na vozilih javnega prevoza.

C. Š./Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine