4.2 C
Ljubljana
nedelja, 18 aprila, 2021

V Franciji dnevno kar 120 napadov z nožem, ki imajo povezavo z množičnimi migracijami

Francoski Nacionalni observatorij za prestopništvo in odzive na kazniva dejanja poroča, da “se nasilni zločini še naprej širijo po Franciji«. V celotni državi se po njihovo na dan v povprečju zgodi kar 120 napadov z noži.

Pariški policijski uradnik pri tem razkriva glavni vir nasilja: Do nasilja prihaja predvsem v migrantskih taboriščih na severnem obrobju Pariza, kjer prihaja do spopadov med Afganistanci, Eritrejci in Somalci.

Lani septembra je Marine Le Pen kritizirala  »ohlapnost migracijske politike« v Franciji, za katero je ocenila, da »predstavlja resno grožnjo za varnost Francozov. To izjavo je dala potem, ko je muslimanski prosilec za azil moškega umoril in zabodel več drugih v Lyon.

Združeno kraljestvo ima isti problem z nasiljem, ki ga pripisujejo muslimanskim migrantskim tolpam. V zadnjem letu v Veliki Britaniji je bilo storjenih skoraj 10.000 kaznivih dejanj s pištolo, čeprav je bila država znana kot “brez pištole” zaradi “najstrožjih zakonov o nadzoru pištole na svetu”. V Britaniji je bilo opaziti, da se je v petih letih zločin s pištolo povečal za “27 odstotkov, število zaseženega strelnega orožja pa se je povečalo.”

In med Francijo in Združenim kraljestvom poteka nedovoljena trgovina z orožjem. Trgovci z orožjem rutinsko poberejo puške iz muslimanskih migrantskih taborišč v Calaisu in jih pošljejo v Veliko Britanijo. Več o tem si lahko preberete tukaj.

Zadnje novice

Sorodne vsebine