-2 C
Ljubljana
četrtek, 15 aprila, 2021

V Franciji covid-19 zahteval nova življenja, vendar manj obolelih v bolnišnicah

V Franciji je v zadnjih 24 urah zaradi covida-19 v bolnišnicah in domovih za starejše umrlo še 761 bolnikov, skupno 18.681. Vendar se že tretji dan zapored zmanjšuje število obolelih s covidom-19 v bolnišnicah, osmi dan zapored pa njihovo število na intenzivnih oddelkih, je danes sporočil predstavnik zdravstvenih oblasti Jerome Salomon.

 

Kot je povedal na novinarski konferenci, je v zadnjih 24 urah 115 manj bolnikov v bolnišnicah, tako da jih je sedaj hospitaliziranih skupno 31.190. Na intenzivnih oddelkih je 221 bolnikov manj, tako da jih je tam na zdravljenju še skupno 6027, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Izpostavil je, da gre za počasno zmanjševanje, a redno, ob tem pa priznal, da je še vedno veliko potrebe na intenzivnih oddelkih.

Enomesečna karantena je začela prinašati sadove, je še ugotovil Salomon, a opozoril, da morajo z njo nadaljevati.

Na francoski letalonosilki Charles-de-Gaulle, ki se je zaradi okužb z novim koronavirusom minuli teden predčasno vrnila z misije v Atlantiku, so medtem doslej potrdili okužbo pri 1081 članih posadke od skupno okoli 2300. Na okužbo so testirali skupno 2010 članov posadke, so danes sporočili z obrambnega ministrstva.

Simptome covida-19 je imelo skupno 545 mornarjev, 24 jih je na zdravljenju v bolnišnicah, eden med njimi na intenzivnem oddelku. Člani posadke, ki so bili na testu negativni, so v karanteni, še poroča AFP.

Zadnje novice

Sorodne vsebine