17.9 C
Ljubljana
nedelja, 9 maja, 2021

V Darlingtonu aretiran Albanec s ponarejenimi slovenskimi dokumenti

Albanec  je verjel, da so dokumenti, ki jih je kupil, češ da je slovenski državljan, pristni, se je glasilo na sodišči. Toda Nerim Isati trdi, da je šele ko so ga 6. avgusta v Darlingtonu aretirali zaradi kršenja javnega reda in miru izvedel, da sta osebna izkaznica in vozniško dovoljenje, ki ju imata, ponarejena.

 

Isati, ki je znan tudi kot Nerim Trazhnjeva, je na sodišču Durham Crown nastopil prek video povezave iz mestnega zapora, ki mu je pomagal pa mu je  albanski tolmač. Očitajo mu, da je v imenu Nerima Isatija posedoval osebne dokumente, za katere je vedel, da so lažni, “z neprimernim namenom”.

Na vprašanje sodnika Christopherja Princea, če verjame, da so to resnični dokumenti, je tolmač govoril z obtoženim in sodišču povedal: “Do trenutka, ko so ga aretirali, je verjel, da so dokumenti pristni, in šele ko je bil aretiran, je ugotovil, da so lažni. . “

Jennifer Coxon je o Isatiju dejala: “Obtožnica navaja , da dokumenti lažno navajajo, da je državljan Slovenijekar p an res.«.

Sodnik Prince je obravnavo preložil za tri tedne, da bi se lahko zagovorniki obrambe v zaporu lahko pogovorili z Isatijem, preden je vložil obtožnico.

V priporu ostaja 28. oktobra.

Zadnje novice

Sorodne vsebine