30.1 C
Ljubljana
sreda, 17 julija, 2024

V britanskem Nottinghamu aretirali moškega, ki je ubil tri ljudi, še tri pa poskušal povoziti do smrti

Piše: Nina Žoher (Nova24TV.si)

Po najdbi treh trupel na različnih lokacijah v britanskem Nottinghamu se je tamkajšnja policija odločila zapreti središče mesta. Malo po tem je namreč neznana oseba s kombijem skušala še povoziti tri osebe. Kot je znano, je policija zaradi suma umora že aretirala 31-letnega moškega.

Nekaj po 4. uri zjutraj so bili policisti obveščeni o najdbi dveh trupel v eni izmed ulic v središču mesta, v drugi pa so nato našli še eno truplo. Ker je potem moški nameraval na ulici Milton do smrti povoziti še tri osebe, policija verjame, da sta dogodka povezana. Poškodovanci so bili zaradi odpeljani v bolnišnico.

Foto: AFP

Preiskava je še v teku
Policija še ni potrdila, ali so incidenti povezani s terorizmom. Predstavnica policije Kate Meynell je po poročanju Daily Maila izjavila, da je to grozljiv in tragičen incident, ki je terjal življenja treh ljudi. Prepričana je, da so incidenti medsebojno povezani, aretirani osumljenec pa je trenutno v priporu. “Ta preiskava je v zgodnji fazi in ekipa detektivov dela vse, kar je potrebno, da bi natančno ugotovila, kaj se je zgodilo.” Povedala je, da javnost prosijo za potrpežljivost, dokler se preiskava nadaljuje. V tem času bodo številne ceste v mestu ostale zaprte.

 

Priča je za GB News povedala, da je slišala strele, preden je videla oborožene policiste, kako aretirajo moškega, potem ko so ga okoli 5.30 potegnili iz belega kombija. Iz kombija so po njegovih navedbah odnesli nahrbtnik in zelo velik nož, moški pa se je upiral aretaciji. Incident se je po besedah priče zgodil na cesti Bentinck. Moški je imel na glavi klobuk, priča, ki ni želela biti imenovana, pa ni videla njegovega obraza.

“Pravzaprav nismo videli nobenih strelov ali česa podobnega, vendar smo jih zagotovo slišali, ko se je zazvenela razbila šipa na kombiju …”, je povedala druga priča, ki ravno tako ni videla osebe, ki je bila aretirana od zadaj. “Videli smo moškega, priklenjenega na tla, in več oboroženih policistov, ki so ga obkrožali, kasneje pa se je pojavilo še več oboroženih policistov”.

 

Očividka v Nottinghamu je v pogovoru z dopisnikom BBC-ja Navtejem Johalom povedala, da je videla, kako je  kombi zbil dve osebi v središču mesta. Pravi, da je videla, kako je voznik kombija “pogledal v ogledalo”, za seboj zagledal policijski avto in “pohitel”, preden se je zaletel naravnost v dve osebi. “Žensko je odneslo  na robnik, moškega pa je dvignilo v zrak,” je povedala in dodala, da je bil takšen pok, da si želi, da kaj takega ne bi nikoli slišala. Na vprašanje, kako se počuti, je očividka odgovorila: “Tresem se – česa takega še nisem videla.” Ker je zbiti dvojici želela pomagati, se jima je približala. “Ženska je sedela na robniku – videti je bila v redu – moški se je ulegel, potem pa je vstal. Ampak preprosto ne morem verjeti, da je lahko vstal.”

Britanski premier Rishi Sunak se je policiji in reševalnim službam zahvalil za njihov odziv v Nottinghamu danes zjutraj. “Obveščen sem o dogajanju. Policija mora imeti čas, da opravi svoje delo. Moje misli so z ranjenimi ter družinami in ljubljenimi tistih, ki so izgubili življenje.”

 

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine